lauantai 27. huhtikuuta 2019

Puutarhaliikkeissä käy kova kuhina

Viime päivät on aurinko hellinyt meitä oikein olan takaa, ja se jos mikä on ollut ihanaa! Nurmikko alkaa jo pikkuhiljaa vihertää ja puissa näkyy vihreitä silmuja. Olen aina rakastanut kevättä, mutta jotenkin tänä vuonna se on ollut erityisen ihanaa aikaa. Osasyynä on taatusti tämä minuun iskenyt totaalinen viherkasvi- ja kukkahulluus, ja tieni onkin jo vienyt useaan otteeseen kauppojen puutarhaosastoille. Mieheni totesikin jo, että aina jos minulle meinaa iskeä kova stressi tai ahdistus, minun on parasta suunnata kukkakauppaan!

Puutarhaliikkeissä onkin jo kova kuhina, mutta parvekekukkien kanssa en uskalla pitää vielä liian kovaa kiirettä. Vaikka mieli tekisikin istuttaa kovasti jo kukkia ruukkuihinsa, on pakko pitää mielessä, että eletään vasta huhtikuun loppua, ja pakkasöitä on tiedossa vielä pitkään. Sen verran kauniisiin pelargonioihin kuitenkin törmäsin, että pakkohan niitä oli muutama meille ostaa. En kuitenkaan istuta niitä vielä lopullisiin ruukkuihinsa, vaan kantelen ne tarpeen tullen sisälle yöksi istutusruukuissaan.

Kevään varhaisiin kukkijoihin kuuluva orvokki sietää pientä pakkastakin, joten niitä uskalsin myös muutaman ostaa. Minusta orvokit ovat aina olleet jollakin lailla viehättäviä. Niillä on ikään kuin kasvot, jotka tuntuvat kertovan tarinaansa. Orvokit ovat siitä kiitollisia kasveja, että kun ne muistaa nyppiä, tekevät ne ahkerasti kukkia koko kesän. Jos varret meinaavat venähtää liian pitkiksi ja honteloiksi, voi ne leikata kokonaan alas, ja kukka tekee uusia varsia uusine nuppuineen innokkaasti.
Joko sinä olet eksynyt puutarhaliikkeisiin ja tehnyt kenties ostoksiakin? Oikein ihanaa kevätviikonloppua sinulle! 

2 kommenttia :

  1. Kauniin värisiä kukkia olet löytänytkin, ei ihme että lähtivät mukaasi.
    Itse en ole ostanut vielä mitään, enkä ostakkaan. Minulla on isohko selkä leikkaus toukokuun puolessa välissä. Niin etten tiedä miten minun kesäkukkien osto tänä vuonna menee. Jääkö peräti väliin.
    Oikein hyvää vappua sinne.

    VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished