torstai 8. marraskuuta 2018

Lastenhuoneesta esiteinin huoneeksi

Meidän kaksoset, pienet kuopuksemme täyttivät kesällä jo 10 vuotta ja heistä on selvästi kasvamassa esiteinejä. Vaikka petseillä leikkiminen onkin edelleen kova juttu, alkaa myös enemmän kiinnostaa vaatteet ja kavereiden kanssa viestittely. Enää ei kiinnosta hiekkalaatikolla istuminen, vaan mieluummin lähdetään lenkille. 
Meidän teinit ovat jo useamman vuoden saaneet itse sisustaa huoneensa kuinka haluavat ja heillä onkin mielestäni tosi kivat ja tyylikkäät huoneet. Nyt kaksosetkin tuumasivat, että heidän huoneessaan ei ole oikein mitään tyyliä, ja että he haluaisivat jo isompien tyttöjen näköisen huoneen. Niinpä yhtenä viikonloppuna tyttöjen ollessa bonusperheessä (tytöt käyvät perhehoidossa omaishoidonvapaiden aikana) pistimme miehen ja vanhimman tyttäremme kanssa tuulemaan ja muunsimme lastenhuoneen esiteinin huoneeksi.
Aivan ensimmäiseksi annoimme pois jo paremmat päivänsä nähneen vanhan lipaston sekä tyttöjen koulupöydän tuoleineen. Tilalle ostimme kivan näköisen lipaston, jonka sisälle mahtuu paljon askartelutarvikkeita, kyniä ja papereita. Lipaston päälle löysimme edullisesti kivan pienen hyllykön, johon laitoimme koriste-esineitä, jotka sopivat hyvin esiteinin huoneeseen.


Lastenhuoneiden kalusteiden tilalle tuli tyylikäs lipasto ja hyllykkö koristeineenEsiteinin huoneeseen sopii hyvin myös pieni kuusi hempeän värisine palloineenTuoksukynttilä tuo kivaa tuoksua huoneeseen, vaikkei sitä polttaisikaan

Kaksoset olivat jo pitkään toivoneet letter light boxia eli valotaulua, johon voi kirjoittaa millaisen tekstin haluaa. &-merkki taasen on todella hyvä yövalo, sillä merkin tuoma valo ei ole liian kirkasta.


Niin kuin jo kerroinkin, tyttöjen lempipuuhaa on yhä petseillä leikkiminen. Petseille heillä on identtiset lundbyn nukkekodit, joissa näyttäisi tällä hetkellä vietettävän joulua. Hankimme tyttöjen Ikean Kallax-hyllykköön ovia ja laatikoita, jotta kokonaisuudesta tuli hiukan siistimpi. Nyt leikit on hyvä säilyttää lipaston päällä ja huoneen siistinä pitäminenkin helpottui laatikoiden ja kaappien myötä.


Ikean Kallax-hyllykkö on kätevä alusta nukkekoideille

Meillä alkaa olla lähes jokaisessa huoneessa viherkasveja, sillä minusta ne tuovat paljon kodikkuutta. Niinpä tyttöjen huoneen ikkunalaudallekin laitoin kaksi viherkasvia. Toki en oleta, että tytöt itse niistä huolehtivat, vaan kastelen ne samalla kuin kodin muutkin kasvit. Harmaana marraskuisena päivänä kasvit vievät ajatukset kesään ja kaikkeen ihanaan vehreyteen.


Viherkasvit tuovat esiteinin huoneeseen pehmeyttä ja valoa

Koko huoneen muutoksen suunnittelu lähti oikeastaan liikkeelle tyttöjen suuren kerrossängyn sijoittelusta. Sänky oli jonkin aikaa toisella seinällä, mutta nykyisellä paikallaan se ei ole läheskään niin hallitseva. Suuret nallet tuovat turvaa kasvaville nukkujille, jotka toisinaan ovat jo niin suuria, mutta toisinaan vielä kovin pieniä.


Koko huoneen muutos tuli maksamaan nolla euroa, sillä myimme vanhoja huonekaluja ja turhia leluja pois. Huoneen uusi ilme toi mukanaan myös sen, että tytöt pitävät huoneen nykyisin todella siistinä, teinien esimerkkiä seuraten. Vanhaa myymällä ja edullisia löytöjä tekemällä voit sinäkin päivittää lastenhuoneen esiteinin huoneeksi hyvin pienellä budjetilla. Kunhan huoneessa on tarpeeksi säilytystilaa, on huoneen siistinä pitäminenkin helpompaa. 
Oikein mukavaa viikon jatkoa!

1 kommentti :

  1. Slot Machines: A guide to playing online slot machines - Dr
    A slot machine is 하남 출장샵 a combination of a reel, 강릉 출장샵 reel 서산 출장마사지 or reel that appears vertically, horizontally 사이트 추천 or otherwise. It is 김해 출장안마 played with two or more players. The game can be played

    VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished