maanantai 26. marraskuuta 2018

Kuinka meidän kodin joulutunnelma syntyy?

Joulu on ehdottomasti vuoden ihaninta aikaa. Meidän perheessä jouluvalmistelut aloitetaan jo ajoissa, sillä mielestäni joulussa parasta on nimenomaan sen odotus. Tänä vuonna marraskuu on ollut jotenkin erityisen pimeä ja synkkä, joten puimme kotimme jouluiseen asuun jo muutamia viikkoja aiemmin kuin tavallisesti. Kuka on sanonut, ettei joulukuusen tuomasta valosta saisi nauttia jo marraskuun pimeinä iltoina?
Aloittamalla jouluvalmistelut ajoissa selviää niistä myös ilman stressiä. Joulun odotukseen kuuluukin mielestäni nimenomaan kiirettömyys ja hetkestä nauttiminen. On ihana kääriytyä sohvalle vilttien alle, kauniiden tyynyjen keskelle, lämmin glögimuki kädessä ja nauttia takkatulesta ja juuri tästä hetkestä. Ja jos ei takkaa kotoa löydy, niin onneksi sentään youtube tarjoaa sellaisen ihan jokaiseen kotiin.Olenkin aiemmin kertonut, että tykkään laitella kotiimme erilaisia asetelmia. Asetelmilla saa pienellä vaivalla ja investoinnilla vaihdettua kodin ilmettä eri vuodenaikojen mukaan. K-Raudasta löysin yllättäen paljon erilaisia Weisten joulukoristeita, jotka ovat aina olleet mielestäni kauniita. Niistä voi tehdä esimerkiksi tällaisen asetelman. Kranssia ei muuten aina tarvitse laittaa oveen tai ikkunaan, vaan se sopii myös kauniisti pöydälle.Minä rakastan joulun odotuksessa kynttilöiden loistetta yli kaiken. K-Raudasta löytyi upea lyhty, joka sopii niin sisälle kuin uloskin. Jos perheessä on pieniä lapsia tai lemmikkejä, voi lyhtyyn laittaa hyvin suuria led-kynttilöitä, jotta ei tarvitse murehtia tulipalovaaraa. Tällaiseen lyhtyyn sopisi hyvin myös suuri havukasvi kauniin valosarjan kera.


Jouluisista kransseista saa myös näyttävät pöytäkoristeet laittamalla keskelle kauniin tuikkukupin.


Miten meidän kotiin siis luodaan joulutunnelma?
Olen koonnut K-Raudan valikoimasta löytyvillä tuotteilla moneen kotiin sopivan joulutunnelman, ja noista elementeistä meidänkin kodin joulusisustus syntyy.
Meidän joulun väreihin kuuluu hopea, valkoinen ja joulunpunainen. Tämän vuoden joulutrendeihin kuuluu tumma roosa, mutta en jotenkin osaa mieltää sitä joulunväriksi. Sopiva annos punaista tuo meille joulun. Jouluun kuuluu myös hiukan kimmellystä ja sadunomaisuutta, ja erilaisilla asetelmilla voi tuoda joulusisustukseen kiinnostavuutta ja tunnelmaa.
Piparit kuuluvat joulun odotukseen ihan yhtä lailla kuin glögikin. Teen itse piparitaikinan vasta juuri ennen joulua, mutta kaupan taikinasta olemme jo kahdet piparit paistaneet, ja onneksi kaupoista löytyy maistuvia valmispipareitakin. Jotenkin monesti ihmisille on iskostunut tapa, että vasta illalla voi hengähtää ja nauttia kupillisen vaikkapa glögiä. Mutta mitäpä jos pitäisitkin pienen nautinnolisen hetken heti työpäivän jälkeen? Se ei tarvitse olla pitkä ja sen voi toteuttaa myös lasten kanssa, sillä heillekin on ihan yhtä tärkeää pysähtyä hetkessä ja nauttia joulun odotuksesta.
Kaikkein tärkein meidän perheen joulutunnelman luoja onkin kiireettömyys ja hetkessä eläminen. Jouluvalmistelujakaan ei tarvitse toteuttaa kalenterin kanssa. Jos marraskuun ensimmäisenä päivänä tekee mieli joulutorttuja, niin ei muuta kuin niitä paistelemaan! Jos pimeät illat väsyttävät ja kaikki tuntuu hiukan ankealta, miksi ei aloittaisi joulun odotuksen jo isänpäivän tienoilla laittamalla kuusen esille? Tätä ei toki kannata ehkä aidon kuusen kanssa toteuttaa, mutta ehkä sait kiinni ajatuksestani.

Jouluinen kotimme syntyy juuri niistä elementeistä, jotka ovat meidän perheelle tärkeitä. Vuoden 2018 joulutrendejä on sisustuksen saralla tummat ja mausteiset sävyt sekä kulta. Luonnon materiaaleja hyödynnetään paljon koristeissa ja kaiken kaikkiaan tunnelma on dramaattinen ja runsas. En osaa nähdä näitä trendejä joulusisustuksessamme, vaan meillä hallitsee yhä tutut värit, jotka ovat aina kuuluneet jouluumme. Sisustuksellakin voi luoda perinteitä ja moniin tuttuihin joulukoristeisiin liittyykin paljon tärkeitä muistoja. Uusia koristeita hankitaan harkiten, ja niiden kanssa luodaan uusia muistoja.

Toivon teille kaikille oikein nautinnollista, kiireetöntä ja rauhoittavaa joulun odotusta! Nautitaan tästä vuoden ihanimmasta ajasta!

Postaus on toteutettu yhdessä K-Raudan kanssaEi kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished