perjantai 30. marraskuuta 2018

Joulukalentereiden - vai sittenkin joulusukkien aikaan?

Tänään vietetään viimein marraskuun viimeistä päivää, ja on tätä päivää odotettukin! Marraskuu on ollut tänä vuonna jotenkin erityisen pitkä ja pimeä, ja on ihanaa, että huomenna alkaa viimein joulukuu. Lapsista varmasti ihaninta joulukuun alkaessa on saada avata se ensimmäinen luukku joulukalenterista. Ja miksipä ei sellaisen voisi aikuinenkin hankkia. Joko sinä olet joulukalenterin hankkinut? 
Meillä on jo monena vuonna ollut perinteisten suklaakalentereiden rinnalla joulusukat. Ne ripustetaan seinälle jo marraskuussa, jokaiselle lapselle omansa. Viime vuodet meidän nuorimmat lapset uskoivat vielä siihen, että tonttu tuo sukkiin yllätykset. Monena vuonna sukista löytyikin ihania viestejä tontuille, ensin piirrettynä, myöhemmin kirjoitettuna. Nyt ei täällä kuitenkaan enää tonttuihin uskota, mutta jännitys sukkiin liittyy silti.


Joulusukkiin liittyvä jännitys ei liity ainoastaan siihen, mitähän sukasta löytyy, vaan siihen, ettei koskaan voi tietää, milloin sukkaan ilmestyy jotakin. Sukka saattaa olla tyhjillään monta päivää perä jälkeenkin, ja toisinaan sukkaan ilmestyy jotakin keskellä päivääkin - vaikka useimmiten toki "tonttu" vierailee yöaikaan.Tämä perinnehän lähti siis alun perin liikkeelle siitä,  "tonttu" oli hiukan hajamielinen, eikä suinkaan joka ilta muistanut sukkia täyttää. Näin joulun alla tontun budjetti on aina ollut myös hiukan tiukempi, joten siksikin yllätyksiä tulee sukkaan vain silloin tällöin. Toisaalta sukat ovat mukavan isoja, joten sieltä on saattanut löytää kaikkia hyödyllisiäkin yllätyksiä, kuten suihkusaippuaa, sukat tai purkkapussin. 
Tänä jouluna ei siis taida sukkiin kirjeitä tulla, mutta meidän tonttuoven postilaatikkoon on jo muutama kirje ilmestynyt. Pitäähän sitä aina olla hiukan uskoa taikaan, niin lapsilla kuin aikuisillakin!


Joulun odotus on jännitystä täynnä, ja mikäpä sen ihanampaa elämässä!

1 kommentti :

  1. Meillä on nyt tavalliset kalenterit käytössä: partiolaisten ja sitten Minion-suklaakalenteri.Mikkisukan ostin Amerikasta Disney Storesta,se sitten ripustetaan myös esille.

    VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished