torstai 5. heinäkuuta 2018

Onnelin ja Annelin jalanjäljillä

Eilen oli aivan ihanan aurinkoinen päivä ja sen kunniaksi päätimme lähteä Onnelin ja Annelin jalanjäljillä viihtyisään merenrantakaupunki-Loviisaan. Emme ole aiemmin Loviisassa käyneetkään, mutta aina olen siellä halunnut päästä käymään, joten olin itsekin innoissani reissustamme. Olin jo etukäteen netistä löytänyt tiedon, että Loviisan matkatoimistosta löytyy karttoja, joihin on merkitty eri Onneli ja Anneli -elokuvien kuvauspaikkoja, joten ensimmäiseksi suuntasimmekin hakemaan kartat. Toki kaikki paikat eivät olleet kovin mielenkiintoisia, esimerkiksi "tuossa kohtaa seisoi elokuvassa jäätelökoju", mutta monen monta tuttua kohdetta löysimme ympäri Loviisaa.
Ensimmäiseksi suuntasimme Kappelinpuistoon, jossa on kuvattu Rouva Rosina Rusinan ja poliisimestari Urho Ulpukan piknik-kohtaus. Puisto oli todella tunnelmallinen ja rauhallinen paikka, ja luulen, että siellä vietetään paljon hääjuhlia upeassa Kappelissa.

 Itse Onnelin ja Annelin talo oli rakennettu elokuvaan lavasteeksi, mutta se on siirretty puistoon leikkimökiksi. Leikkimökki puistoineen löytyikin samasta Kappelinpuistosta. Tämä oli tytöille kaikkein tärkein nähtävyys tällä matkalla - ovathan tytöt jo päättäneet, että muuttavat juuri tällaiseen taloon yhdessä aikuisina.
Elokuvan Ruusukuja eli oikeasti Laivurinkuja oli pettymys, joskin sen päästä löytyi Rosina Rusinan talo, joka on oikealta nimeltään Everstinlinna. Koska kaikki talot ovat yksityiskäytössä, emme saaneet siitä hyvää kuvaa, mutta Tingelstiinan ja Tangelstiinan talo ja puutarha näkyi tiellekin hienosti.


Loviisassa on paitsi kuvattu Onneli ja Anneli- elokuvat, on se myös todella viihtyisä kesäkaupunki. Kaikki vanhat rakennukset tuovat kaupunkiin ihanaa tunnelmaa, ja mereltä puhaltaa raikas tuuli.


Vaikka Loviisa on ehdottomasti kesäkaupunki, on se varmasti myös kaunis joulun aikaan. Loviisassahan järjestetään möys joka syksy Loviisan Wanhat Talot- tapahtuma, jossa asukkaat päästävät yleisön katsomaan vanhoja taloja sisältä. Sinne olisi ehdottomasti mentävä joku kerta myös. Vanhoissa taloissa on aina jotenkin taianomainen tunnelma. 
Tällä kertaa emme kuitenkaan keskittyneet vanhoihin taloihin, vaan seurailimme Onnelin ja Annelin jalanjälkiä ja sekös olikin mukavaa! Suosittelen kyllä ehdottomasti tätä muillekin lapsiperheille. Meidän eilinen reissu ei kuitenkaan päättynyt tähän, mutta kerron siitä seuraavassa postauksessani. Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

2 kommenttia :

  1. Tuo olisi mukava paikka käydä.Meidän kohta 6v on innokas fanittaja.Sopii myös aikuisille.

    VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished