tiistai 17. heinäkuuta 2018

Oletko aina tuskaillut parvekkeen kaiteiden sisäpintojen kanssa? Nyt ei enää tarvitse, täältä löytyy siihen ratkaisu!

Tiedätkö sen tunteen, kun astut ensimmäistä kertaa uuteen (siis sinulle uuteen, ei juuri valmistamaasi) kotiin ja näet jotakin, joka on sinusta aivan kauheaa, mutta jolle et muuttohetkellä mahda mitään? Sitten pyörittelet ajatuksia ja suunnitelmia päässäsi kuukausi kaupalla ja vietät lähes yöttömiä öitä asiaa pohtiessasi. Lopulta keksit ratkaisun ongelmaan, ja ratkaisu on oikeastaan aika yksinkertainen. Silloin voit tuntea oikeaa voitonriemua. Jos olet joskus tuntenut niin tai vaikkapa ihmettelet moisia "tyhjänpäiviäisiä" ongelmia, niin tämä postaus kannattaa lukea! 
Minulle, ja taisi se miehellenikin olla, oli suuri järkytys muuttaessamme tähän muutoin niin valoisaan, ihanaan kotiin, parvekkeemme. Parveke oli rivitalokotimme suureen parvekkeeseen nähden pieni, mutta ennen kaikkea kolkko. Lattia oli harmaa betonilattia ja parvekkeen sisäkaiteet rumat pinttyneen likaiset harmaat. Jo heti syksyllä tänne muuttaessamme toimme parvekkeelle entisestä kodistamme ulkomaton, mutta kaiteet olivat se suuri unettomien öiden (jos nyt hiukan saa liiotella) kohde. 
Olinkin hyvin onnellinen, kun sain idean ja ennen kaikkea löysin liikkeen, joka lähti toteuttamaan ideaani! Metsolan piha ja puu innostui ideastani ja toimitti minulle siihen tarvittavat tarvikkeet eli mittoihin sahatut ja pohjamaalatut laudat. Olin nimittäin päättänyt, että tekisimme parvekkeen kaiteiden eteen aidan! Valkoisen aidan, jonka avulla voisin kuvitella edelleen olevani keskellä kesäistä puutarhaa. Metsolan piha ja puu- verkkokaupasta saa tilattua toinen toistaan upeampia valmiita aitaelementtejä niin omakotitalojen, rivitalojen kuin erilaisten taloyhtiöidenkin pihoihin, mutta kuten meidän tapauksessa, he toimittavat myös aitatarpeita mittoihin sahattuina ja pohjamaalattuina juuri asiakkaan omiin tarpeisiin. Valmiita aitaelementtejä he valmistavat myös arkkitehdin ja suunnittelijan piirrustusten mukaisesti, joten heiltä saa juuri sellaisen aidan kuin haluaa. 
Minä en siis halunnut aitaelementtejä, vaan ainoastaan lautoja, joista voimme itse kasata aidan. Lähtötilannehan oli siis tämä:

Parvekkeen kaiteiden alkuperäinen ilme

Lattian olimme jo saaneet kivemmaksi laittamalla siihen kokolattiamaton, mutta kaiteet olivat yhä kovin kolkon oloiset. Olinkin innoissani, kun eräänä päivänä ovikello soi, ja oven takana seisoi kuriiri suuren lautakuorman kanssa! Laudat olisi saatu myös valmiiksi maalattuna, mutta me päätimme maalata ne itse. Sen jälkeen olikin enää edessä aitojen kokoaminen.

Teimme aidan oman suunnitelmani mukaan

Teimme kaksi aitakappaletta, jotka kiinnitimme toisiinsa kulmaraudoilla L-kirjaimen malliseksi. Näin aita pysyy pystyssä ilman parvekkeeseen kiinnittämistä, sillä kuten monissa taloyhtiöissä, parvekkeemme kiinteisiin rakenteisiin ei saa tehdä minkäänlaisia reikiä.

Parvekkeen valmis aita


Aidasta tuli juuri sellainen kuin olin suunnitellut! Se on mielestäni nyt todellakin se piste iin päälle, jota olin odottanut. Aidan toteuttaminen oli todella helppoa, koska Metsolan piha ja puu toimitti kaikki osat juuri oikean mittaisina. Tällainen aita onnistuisi toki myös valmiista aitaelementeistäkin, jos mitat osuu kohdilleen. Erilisia aitaelementtejä löydät täältä.


Aita kasattiin kulmaraudoilla L:n malliseksi, joten se pysyy hyvin pystyssä


Nyt voin kuvitella olevani keskellä kesäistä puutarhaa istuessani parvekkeellamme. Tiedän myös, että lautaseinä tulee varmasti näyttämään todella kauniilta talvisaikaankin lyhtyjen valaisemana.

Parvekkeen uusi aita on kuin piste iin päälle


Aita tuo lisää valon tuntua ja tilaa parvekkeelleKiitos vielä kerran Metsolan piha ja puu toiveideni toteuttamisesta tässä mukavassa blogiyhteistyössä! Jospa tästä ideastani olisi muillekin kerrostaloasujille iloa ja hyötyä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished