lauantai 7. huhtikuuta 2018

Valmistautumista jälleen yhteen leikkaukseen

Viikot meidän lomamatkalla sattuneen tapaturman jälkeen ovat olleet aika rankkoja. Murtumat ranteessani ovat vaikeita, ja paraneminen on ollut hyvin hidasta. Eilen pääsin viimein kipsistä eroon, mutta sain vielä muutamaksi viikoksi käteeni tukilastan. Vielä menee kaksi viikkoa, ennen kuin saan alkaa kunnolla kuntouttaa kättäni. Ei toki tekisi vielä mielikään sitä kuntouttaa, sillä kivut ovat yhä kovat. Vasemmasta kädestäni on tullut melko näppärä, mutta kyllä elämää hankaloittaa kovasti, kun ei ole dominoiva käsi käytössä.Ensi viikolla on tyttösellämme jälleen yksi suuri leikkaus edessä, ja vietämmekin taas Lastenklinikalla varmasti useamman yön. Hiukan minua jännittää, mitä tuosta reissusta tulee, kun en voi nyt esimerkiksi hoitaa tytön letkuruokintoja, auttaa wc-käynneissä tai nostaa häntä sängyssä parempaan asentoon. Henkisenä tukena voin kuitenkin olla, ja sehän se on oikeasti vanhemman tärkein rooli lapsen ollessa sairaalassa. Nykyisin hoitajat ovat tosin osastoilla todella ylityöllistettyjä, joten usein minun hoidettavaksi on jäänyt letkuruoan ja lääkkeiden antaminen, wc:ssä ja pesuilla käyttäminen, pukeminen ja jopa haavojen seuranta. Onneksi sairaalavanhemmankin rooliin oppii ja tottuukin aika nopeasti, kun ei muita vaihtoehtoja ole.


Vuosi sitten olimme samoissa mietteissä, kun olimme lähdössä toiseen suureen leikkaukseen. Silloin minulla ei toki ollut käsi murtunut, mutta muutoin tilanne oli aika lailla sama. Vaikka tyttöni on käynyt kymmenissä leikkauksissa ja nukutettu sitäkin useammin, aina jokainen operaatio jännittää. Aina siellä takaraivossa jyskyttää ne kirurgin sanat:"Emme voineet intuboida, vaan meidän oli pakko tehdä trakeostomia."  Vaikka tuosta hetkestä on pian jo kymmenen vuotta ja tiedän, että riski hengityksen vaikeutumiseen on jo äärimmäisen pieni, on se aina olemassa. Joten totta kai se aina hiukan jännittää.


Tahdon kuitenkin uskoa, että kaikki menee hyvin, ja kotiin palattuamme onkin kevät lähtenyt kunnolla käyntiin! Muistahan muuten osallistua alla olevaan arvontaan täällä, niin voit saada kivan valaisimen valaisemaan kevätiltojasi! Oikein ihanaa lauantain jatkoa kaikille, huomenna sitten arvotaan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished