tiistai 20. maaliskuuta 2018

Lapsiperheen unelmapäivä Ras Al Khaimahissa

Kerroin viime postauksessani, ettemme osallistunet millekään matkatoimiston valmiille retkille, vaan päätimme tehdä oman retkemme. Toki esimerkiksi Dubaihin voisi tehdä Ras Al Khaimahista omatoimiretkiä bussilla, taksilla tai vaikkapa tilaamalla auton kuljettajineen koko päiväksi, mutta nuo olivat melko kallita vaihtoehtoja retkelle. Olimme myös matkassa täysin tyttöjen ehdoilla, joten halusin retkenkin olevan heille kaikin puolin mahtava kokemus. Nettiä tutkiessa löysinkin sitten tämän täydellisen retkikohteen, nimittäinIceland Waterpark-vesipuiston! Ja voi kuulkaa, tämä se vasta retkipaikka olikin!
Iceland-vesipuistossa on yli 30 erilaista liukumäkeä, erilaisia altaita ja auringonottomahdollisuuksia. Liput maksavat yli 120cm pituisilta noin 22e, alle 120 senttisiltä noin 17e. Koska puistossa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, vierähtää siellä helposti koko päivä! Iceland-vesipuisto on nimensä mukaisesti rakennettu jää-teeman ja pingviinien ympärille, mikä on kiva kontrasti Ras Al Khaimahin paahteiselle auringolle.


Kuva: http://www.icelandwaterpark.com/

Koska vesipuisto, kuten kaikki Ras Al Khaimahissa, on rakennettu alun perin keskelle aavikkoa, paahteisen auringon alle, kannattaa puistossa huolehtia siitä, että suojaa ihoa aurinkorasvoilla hyvin. Myöskään päähineet ei ole tuolla pahitteeksi. Puistoon sai viedä omat juomat, mutta ruokia ei. Laukkutarkastus tehdään jo ennen lipunmyyntiä. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä puistossa on myytävänä naposteltavaa ja ruokaakin. Auringon alla ei helposti kuitenkaan tule nälkä, joten vesipuistossa pärjää hyvin useammankin tunnin pienin purtavin. Puistossa olisi ollut saatavilla maksulliset tallelokerot ja maksulliset pyyhket, mutta me pidimme huolta omista tavaroistamme. Kävimme puistossa keskellä viikkoa, puolipilvisellä säällä (lue: taivaalla näkyi muutama pilvenhattara), ja saimmekin olla lasten puolella lähes yksin! En ollut hetkeäkään huolissani, että joku veisi tavaramme.Puistossa on jaettu liukumäet pienten lasten ja vanhempien lasten/aikuisten alueisiin. Tytöt ovat melko arkoja vesiliukumäissä, joten heidän toiveestaan vietimme lähes koko ajan pienten alueella; Kids Coven puolella. Sielläkin aika meni todella vauhdikkaasti, sillä yksistään pienten alueella oli 10 erilaista liukumäkeä! Vettä pienten puolen altaassa ei ollut edes polviin saakka, joten minä sain toisinaan halutessani ottaa rauhassa aurinkoa tyttöjen kiertäessä liukumäestä toiseen. Vesipuistossa oli myös huolehdittu todella hyvin turvallisuudesta, ja monessa liukumäessä oli oma hengenpelastaja valvomassa lasten laskuja.

Pienille oli puistossa paljon koettavaa, mutta niin olisi ollut vanhemmillekin lapsille, aikuisista puhumattakaan! Miltä kuulostaisi esimerkiksi lasku mäestä, joka on lähes kohtisuorassa maata kohden? Voin kertoa, ettei se olisi minun juttu ollenkaan. Mutta isompien puolella olisi ollut monta mäkeä, josta meidän perheen teinit ja isi olisivat olleet innoissaan. Niistä osan voit käydä kurkkimassa täällä: 
Päivä Iceland Waterpark Ras Al Khaimahissa oli ehdottomasti mahtavin koko lomallamme. Sinne kannattaa matkustaa Dubaistakin kyllä, jos siellä olette lasten kanssa matkalla. Sen sijaan matkamme päättyi todella ikävään kokemukseen. Jos siis haluat kuulla, millaista on joutua onnettomuuteen ollessasi yksin lasten kanssa matkalla, ja millainen kuntasairaala Ras Al Khaimahissa olikaan, pysyhän kuulolla! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished