lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kannattaako Ras Al Khaimahiin, tuonne Dubaitakin islamilaisempaan emiraattiin matkustaa?

Saimme kaksosten kanssa mahtavan mahdollisuuden keskellä kovimpia pakkasia matkustaa etelän lämpöön. Hiukanhan se jännitti lähteä tyttöjen kanssa kolmisin, sillä heillä on kuitenkin paljon erityistarpeita ja eri sairauksia. Seikkailumieltä on kuitenkin aina oltava, joten helmikuun kahdestoista päivä istuimme koneessa kohti Dubaita, suuntana Ras Al Khaimah. Lento Dubaihin kestää kuutisen tuntia, mutta se sujui vaivattomasti elokuvia katsellen. Sen sijaan 85km:n matka Dubaista Ras Al Khaimahiin kesti iltaruuhkien vuoksi yli 3 tuntia, joten perille päästyämme olimme kaikki melkoisen väsyneitä ja nälkäisiä! Dubain lentokenttä on maailman vilkkaimpana myös todella suuri, joten siinäkin meni aikansa, ennen kuin pääsimme kaikkine laukkuinemme bussille. Jos siis matkustat Ras Al Khaimahiin iltakuuden maissa, varaa bussimatkaa varten juotavaa ja syötävääkin.
Siinä missä Dubain asukkaista vain 20% on paikallisia emiraatteja, on Ras Al Khaimahissa heitä 40%. Se näkyy katukuvassakin. Dubai kohoaa aavikon laidalla toinen toistaan korkeampine pilvenpiirtäjineen, mutta Ras Al Khaimahissa nähtävissä on vielä paljon vanhaa arabilaista arkkitehtuuria. Ras Al Khaimahin keskustassa on muutama pilvenpiirtäjä, mutta myös paljon vanhoja, autioituneitakin rakennuksia sekä paljon uudistuotantoa rakenteilla. Luulenkin, että viiden vuoden päästä sielläkin on paljon enemmän uusia, hulppeita rakennuksia. Toki luksushotelleita tuollakin on, mutta ne ovat kauempana keskustasta.

Luksushotellien arkkitehtuuri oli prameaa

Meidän hotellimme keskustassa oli Ras Al Khaimahin muutamia ainoita korkeita rakennuksia

Yhdistyneisssä arabiemiraateissa noudatetaan melko tiukastikin islamin oppeja ja sharialakiakin. Dubai on jo melkoinen eri kansakuntien sulatusuuni, mutta Ras Al Khaimahin puolella pätee vielä arabin opit esimerkiksi pukeutumisen suhteen. Hotellien alueilla saa pukeutua miten haluaa, mutta muualla on säännöt, joita tulee noudattaa. Hotellimme vieressä oli Al Naeem Mall, jossa kävi lähinnä paikallisia. Heti ulko-oven vieressä oli ohjetaulu, jonka mukaan ostoskeskuksessa on oltava olkapäät ja polvet peitettynä, eikä siellä saa näyttää hellyydenosoituksia kumppania kohtaan, kuten halata tai suudella. Etenkin tuo suutelukohta säännöissä mietitytti toista tyttöäni kovasti:
Äiti, mitä jos mies vie naisen romanttisille treffeille, eikä saa edes suudella?
Ei siis kannata järjestää romanttisia treffejä tuolla, hih! Tiedä sitten, tulisiko siitä mitään sanomista, jos turisti rikkoisi tuolla pukeutumiskoodia, mutta itse olen sitä mieltä, että jos matkustan ulkomaille, kunnioitan paikallisten tapoja ja kulttuuria. Ei se polvien ja olkapäiden peittaminen niin suuri vaiva ole.


Sisustusbloggaajana minun oli ehdottomasti päästävä paikallisiin sisustusliikkeisiin. Kaikki liikkeet keskittyivät lähinnä suuriin ostoskeskuksiin. Liikenne Ras Al Khaimahissa on hurjaa, eikä jalkakäytäviä juuri ole. Taksilla matkustaminen oli kuitenkin halpaa, esimerkiksi puolen tunnin matka hotelliltamme kauempana sijaitsevaan ostoskeskukseen maksoi illalla noin kymmenen euroa. Joka paikassa onnistui kortilla maksaminen, tosin taksissa maksoin aina käteisellä. Mutta niin, niistä sisustusliikkeistä. Niissä näkyi selvästi kulta ja hopea, upeat yksityiskohdat huonekaluissa ja maanläheiset värit. Ostoskeskusten sisustusliikkeissä oli enemmän länsimaalaisiakin tavaroita, mutta taksilla ohitimme monia paikallisia huonekaluliikkeitä, joiden ikkunoissa näkyi upeita, lähes kuninkaallisia huonekaluja. Hintataso Arabiemiraateissa on aika lailla Suomen tasoa, supermarkettien ruoka oli halvempaa, mutta ravintolassa syöminen kallista. Alkoholi on monin paikoin kielletty, mutta monissa hotelleissa sitäkin olisi ollut saatavillla. 


Koska meidän hotellimme oli keskustassa, ei siinä ollut rantaa lähellä, eikä kunnon uima-allastakaan. Hotellilta meni kuitenkin ilmainen bussikuljetus kolme kertaa päivässä sisarhotellille, jonka uima-allasalueella vietimmekin suurimman osan lomastamme. Merivesi Ras Al Khaimahin edustalla oli näin helmikuun lopulla yllättävän viileää, mutta kauniin turkoosia. Mitä tulee otsikon kysymykseeni, niin Ras Al Khaimahissa ei ole paljon nähtävää, mutta takuuvarmaa lämpöä ja aurinkoa siellä riittää! Jos siis suunnittelet lomaasi siellä, niin varaa hotelli, jossa on mukava uima-allasalue, ja pakkaa mukaasi kunnon aurinkorasvat. Voit olla varma, että sadetta ei tarvitse tuolla pelätä!

Ras Al Khaimahissa on aamuisin kukonlaulun aikaan kameliraveja, sieltä tehdään veneretkiä naapurimaahan Omaniin, bussiretkiä Dubaihin sekä aavikkosafareita. Me ei kuitenkaan mihinkään noista retkistä osallistuttu, vaan teimme mahtavan omatoimiretken, josta kerron seuraavassa postauksessani. Jos olet suunnittelemassa matkaasi lasten kanssa Ras Al Khaimahiin tai muutoinkin haluat kuulla lomastamme lisää, pysyhän kuulolla! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished