tiistai 14. marraskuuta 2017

Tämän joulun hittiherkku!

Joko olet kuullut tai jopa tehnytkin tämän joulun hittiherkkua - vihreäkuulatorttuja? Olin itse onnistunut pysymään täysin tietämättömänä tästä herkullisesta ideasta viime viikkoon asti, kunnes siitä kuulin. Sen verran herkullisilta ne kuulostivat, että pakkohan niitä oli kokeilla jo heti isänpäiväksi!


Aineksia näihin joulutorttuihin ei juuri tarvitse pitkään mietiskellä: korvaat tortun marmeladin puolikkaalla vihreällä kuulalla, tai miksei toisen väriselläkin kuulalla. Sen sijaan sain kantapään kautta oppia, että marmeladi kannattaa kiinnittää hammastikulla torttuun, sillä muutoin voi käydä niin kuin minulla kävi ensimmäisen pellillisen kanssa: kuula valui pellille sulaessaan. Kyllähän sen sai helposti lusikoitua takaisin tortun päälle, mutta helpommalla pääset, kun tökkäät hammastikun tortun keskelle. Torttujen jäähdyttyä hiukan ripottelin päälle vielä tomusokeria, ja kauan ei tortut lautasella viipyneetkään, vaan menivät parempiin suihin!


Meillä nämä vihreäkuulatortut ovat etenkin nuorison mieleen. Heitä en ole saanut totutettua luumumarmeladin makuun, vaikka se mielestäni onkin se ainoa oikea Joulutorttu. Vaan ei haittaa, kyllä nämä maistuvat meille aikuisillekin oikein hyvin! Tässä ennen joulua on vielä hyvin aikaa kokeilla näitä eri makuisilla marmeladikuulilla, ja jouluksi voi sitten tehdä vaikka jokaista makua - sitä luumumarmeladia unohtamatta.


Miten on, alkoiko tehdä näitä mieli vai joko olet näitä paistellut? 

2 kommenttia :

  1. Kääk :D Ei ehkä ole minun makuun, mutta ei pidä tyrmätä ennen kuin toteaa sen oikeasti suussaan :)

    VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished