perjantai 15. syyskuuta 2017

Viimeinen kiusaus!

Lainasin otsikkoa suoraan Jare Tiihoselta alias Cheekiltä, jonka kanssa meidän tytöt pääsivät keskiviikkona juttelemaan koulukiusaamisesta Lastenklinikoiden Kummien järjestämässä Elämä Lapselle-konsertin pressitilaisuudessa. Tyttöjä on kiusattu todella paljon elämänsä aikana, ja heistä oli todella mahtavaa päästä juttelemaan aiheesta sekä Cheekin että myös Elastisen kanssa. Olen aiemmin kertonutkin, että kaksosemme ovat erityislapsia, ja heillä on monia erilaisia pitkäaikaissairauksia. Heidän elämänpolkunsa ei ole ollut mikään helpoin mahdollinen, toinen heistä asui sairaalassa elämänsä ensimmäiset 14kk:tta ja on myös käynyt läpi todella monta leikkausta, taistellut useaan otteeseen henkensä edestä ja tukeutuu tälläkin hetkellä letkuruokintaan mahalaukkuavanteen kautta.


Ihan heti en äitinä olisi uskonut, että meidän yltiösosiaaliset, iloiset ja sisukkaat tytöt joutuvat vuosikausien kiusaamisen kohteeksi. Niin vain kävi. Tyttöjen pienikokoisuus on ollut kova pala monille ikätovereille, ja se on antanut syyn nimitellä, syrjiä ja jopa potkia. Onneksi tytöt eivät ole luovuttaneet, ja nyt heillä molemmilla on jo hyviä ystäviä, eikä luokkatovereista enää kukaan kiusaa. Tyttöjä kuitenkin huolettaa, kuinka heidän käy uudessa koulussa, johon he muuttavat ensi kuussa. 
Lastenklinikoiden Kummit tukevat niin pienten potilaiden sairauksien hoitoa, tutkimusta, potilasviihtyvyyttä kuin lasten ja nuorten mielenterveystyötäkin. Mielenterveys onkin asia, joka on kovin koetuksella kiusaamisen kohteena ollessa. Tällöin lapsikin voi sairastua masennukseen, ahdistukseen, jopa itsetuhoisuuteen. Meidän tytöille oli todella tärkeää saada kuulla, että myös Cheek ja Elastinen ovat olleet luokan lyhimpiä. Se antoi tytöille aseen mahdollisia tulevia kiusaajia kohtaan:"Mitä väliä, jos olen lyhin, niin oli Cheek ja Elakin!"
Mutta hei, josko kuitenkin haluaisit itse nähdä tyttöjen keskustelun Cheekin ja Elastisen kanssa? Tässäpä se sinullekin nähtäväksi:


Toivottavasti jokaisessa koulussa koettiin viimeistään tänään Viimeinen Kiusaus! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished