keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Suurperheen retki Sideen, kannattiko siitä maksaa?

Olimme Alanyan matkalla kaksi viikkoa, joten ilman muuta halusimme tehdä sieltä retkiä lähiympäristöönkin. Matkatoimistojen retket tulisivat todella kalliiksi tällaiselle suurperheelle, ja olinkin iloinen löytäessäni Facebookista ryhmän, jossa Alanyassa asuva suomalainen yrittäjä järjestää retkiä edullisesti. Jos olisin tuon tiennyt jo matkaa varatessamme, olisimme ottaneet hänen kauttaan myös kuljetukset lentokentältä hotellille, sillä olisin saanut ne puolet halvemmalla kuin matkatoimiston kautta. No, yhtä kaikki, ainakin pääsimme retkille edullisesti. Kävimme kahdella päivän retkellä. Pikkubussi tuli hakemaan meidät hotellilta yhdeksältä aamulla ja toi meidät sinne takaisin viideltä iltapäivällä.


Ensimmäinen päivän retkemme suuntasi Siden vanhaan kaupunkiin. Siden vanhan kaupunkin antiikinaikainen teatteri sekä Apollon ja Ateenan temppelialue ovat paikan suurimmat nähtävyydet. Retkipäivämme oli todella kuuma, aurinko paahtoi ja lämpötila varjossakin kohosi neljäänkymmeneen asteeseen. Siinä missä meidän perheen miehet tutkivat innoissaan antiikinaikaisia rakennuksia, kävivät museossa ja lukivat kohteiden tietoja, meille naispuolisille riitti vanhaan teatteriin tutustuminen. Siden amfiteatteri on Turkin suurin ja siellä on aikoinaan taistellut gladiaattorit leijonien kanssa. Vaikka teatteria pääsee ihailemaan ulkopuolelta ilmaiseksi, olihan siellä käytävä sisälläkin. Pääsyliput maksoivat 15 liiraa, joten kallista tämä tutustuminen ei ollut.

Helteessä tarpoessamme varjopaikasta varjoon mietimme, kuinka rankkaa on muinoin ihmisillä tuolla ollutkaan. Silloin ei ole ollut tarjolla pikaruokapaikkoja, joista saa jääkylmää cocista, kuten meille onneksi oli. Olin etukäteen haaveillut näkeväni upeat Apollon temppelin rauniot, jotka kohoavat uljaina valkoisen hohtavina sinistä merta vasten, mutta tyttöjen kanssa en olisi voinut kuvitellakaan käveleväni sinne tuossa helteessä. Niinpä ihailin niitä esikoiseni ottamista kuvista tällä kertaa.Antiikin Siden jälkeen meidän olisi ollut mahdollista käydaä katsomassa Manavgatin vesiputoukset, mutta päätimme viettää loppupäivän Nova Mallilla. Tuossa suuress Manavgatin ostoskeskuksessa on niin merkkiliikkeitä, lelukauppoja, pikaruokaloita kuin LC Waikiki- vaateliike, joka turkkilainen vaateketju. LC Waikikin vaatteet vastaavat mielestäni H&M:n vaatteita niin laadultaan kuin hintatasoltaankin. Keskimmäinen tyttösemme löysikin sieltä paljon vaatteita itselleen, mutta kaksosten mieleen ketjun lastenvaatteet ruutumekkoineen ja nallekuvineen olivat liian lapsellisia.
Vaikka päivä oli todella kuuma, oli retki ehdottomasti jokaisen euron arvoinen! Retki nimittäin maksettiin euroina suoraan kuljettajalle päivän päätyttyä. Tämä saatiin onneksi tietää jo kotimaassa, joten olin osannut varata kuskille tasarahan. Etenkin esikoiselle oli historiallisten nähtävyyksien näkeminen tärkeä osa matkaamme, joten olen tyytyväinen, että lähdimme tälle retkelle. Lämpimän rekipäivän jälkeen oli mukava pulahtaa vielä hotellin uima-altaaseen. Kerron toisesta retkestämme seuraavassa postauksessani, jottei tästä tulisi aivan liian pitkä. 

1 kommentti :

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished