torstai 9. helmikuuta 2017

Walking on a memory line

Kuusi vuotta sitten helmikuussa avautui Oman kodin onnea- blogi. Olin kaksosia odottaessani pitänyt minimaailma-aiheista nukkekotiblogia ja tyttöjen vauva-aikana aloin kiinnostua oikein kunnolla sisustamisesta. Koska olen aina rakastanut kirjoittamista sekä valokuvausta, syntyi idea sisustusaiheisesta blogista. Ja siitä tarina sai alkunsa. Oman kodin onnea- blogi muutti bloggerin puolelta Starbox-yhteisöön viime syksynä, joten kaikkein vanhimmat postaukseni löytyvät täältä
Blogin pitäminen on eräänlainen virtuaalipäiväkirja. On aika hauskakin selata vanhoja postauksia, ja nähdä, kuinka niin kodin sisustaminen kuin oma sisustusmakukin on vuosien varrella muuttunut. Taidankin viedä teidätkin nyt tälle muistojen polulle. 
Koko sisustusinto lähti oikeastaan kaksosten huoneen tekemisestä raskausaikana, ja tyttöjen kasvaessa huone sai uuden ilmeen. Muut huoneet jäivät vielä vähälle huomiolle, kunnes uusimme keittiön ja olohuoneen kokonaan. Mieheni teki koko keittiö-olohuoneremontin itse, ja tätä rakkaudella minulle tehtyä keittiötä minulla on kaikkein suurin ikävä vanhassa kodissamme. Kuten kuvista näkyy, kodissamme ei ollut tuolloin mitään selkeää sisustuslinjaa, vaan jokainen huone oli omanlaisensa ja kotimme oli tyylien sekamelska.
Jostain syystä valitsimme lattian väriksi tumman ruskean, ja maalasinpa olohuoneeseen vielä tehosteseinänkin sacherin sävyiseksi! Kesäksi piristin ilmettä limen vihreällä, syksyllä tumman lilalla.


Sain mieheni veljeltä satavuotta vanhan maalaisromanttisen pöydän juuri kun olin alkanut kiinnostua maalaisromanttisesta sisustustyylistä ja vanhoista esineistä. Aloin tehdä erilaisia romanttisia asetelmia kotiimme ja hankkia pikku hiljaa vaaleita esineitä, sekä antiikkisia, rustiikkisia huonekaluja ja tavaroita.Aloin hankkia huonekaluja kirpputoreilta ja tuunata niitä maalaisromanttisiksi. Askartelin ja tuunasin maalaisromanttisia esineitä, ja mieheni nikkaroi unelmoimani heinäseivästikkaat hankkimistani heinäseipäistä.


Kotimme alkoi saada pikku hiljaa vaaleampaa asua ylleenPikku hiljaa maalaisromanttisuus kasvoi myös pihan puolelle


Samaan aikaan olohuoneessa kävi suuri muodonmuutos, kun maalasin tehosteseinän tofun väriseksi ja siirsimme ruokapöydän ikkunan alleKaksosten huoneessa jatkui kuitenkin värien ilakointi tyttöjen kasvaessakinNäihin tunnelmiin jäikin meidän omakotitalo-kotimme sisustaminen, reilu kaksi vuotta blogin aloittamisen jälkeen, kun jouduimme sen syksyllä 2013 jättämään. Vaikka muutto vuokralle rivitalokotiin oli suuren surun ja murheen aihe, sain siitäkin pian sisustettua meille kodin. Tämäkin koti on ehtinyt jo vaihtaa ilmettää monta kertaa, mutta kerron siitä ensi postauksessa lisää. 
Mitä pidit kävelystä muistojen sisustuspolullani?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished