sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Jatketaanpa muistojen polulla

Viime postauksessani kerroin Oman kodin onnea- blogin alkuvuosista ja vuosistamme omakotitalossamme. Jouduimme luopumaan rakkaasta kodistamme syksyllä 2013, ja muutimme vuokralle rivitaloasuntoon. Vaikka muutto oli etenkin lapsille suuri järkytys, sain tehtyä uudesta asunnostamme meidän näköisen kodin melko helposti. Harvemmin sitä nimittäin käy niin, että tavaroita on liian vähän muutettaessa isommasta asunnosta pienempään, joten huonekaluja ja tavaroita riitti - kysymys kuului vain, miten ne sijoiteltaisi! Aluksi meillä näytti tältä:Jo heti uuden asunnon nähtyämme päätin sisustaa sen valkoisilla huonekaluilla. Edelleenkin maalaisromanttisesti. Myimme tumman harmaan kulmasohvan ja löysin beigen kangassohvan käytettynä. Alkuun verhoilin sen lakanalla ja GreenGaten peitteellä 


Kotiimme tuli entistä enemmän Madonna-patsaita ja yksityiskohtaisia asetelmia


Kaksosten huoneen sisustun aluksi näin:


Pihalla teimme suuren muutostyön heti ensimmäisenä kesänä. Pihalla ei ollut lainkaan kukkapenkkejä, eikä mitään muuta kasvillisuutta kuin kituva pihlajapuu ja se näytti näin ankealta:


Laitoimme lapiot heilumaan ja hankimme multaa, liuskekiviä ja kasveja ja saimme pihasta juuri meille mieleisen:Keittiön kaapistosta otimme kulmakaapin oven pois, jotta sain sinne astioita esille. Jonkin ajan päästä ostin käytettynä kivan pienen kaapin ja lautastelineen, joihin sain mukavasti hempeät GreenGaten astiat esille. Keittiön kaappien listat maalasin melko pian valkoisiksi, ja vaihdoin oviin metallikahvat, mutta siitä muutosvaiheesta en ole tehnyt postausta.Puolisen vuotta uudessa kodissamme asuttuamme löysin nettikirpputorilta haaveilemani valkoisen Ektorpin. Sen myötä koko olohuoneen ilme vaihtui. Vitriini muutti yläkerran aulaan ja tv-muutti nykyiselle sijainnilleen vitriinin paikalle. Koko olohuone sai valoisuutta ylleen


Keskimmäinen tyttömme oli tuolloin 10-vuotias, ja hänen huoneesemme hankimme kätevän combo-sängyn, jossa oli myös työpöytä, vaatekaappi sekä hyllyjä. Huone oli värikäs ja hyvin eloisa, juuri tyttäremme näköinen.


Rakastin yhä kovasti erilaisten romanttisten asetelmien tekoa, ja kiersin mielelläni kirpputoreja etsiessäni vanhoja aarteita. Tv-pöydän päälle laitoin tuunaamaani pikkukaappiin erilaisia vanhoja esineitä sekä esikoiseni saaman Hymypoika-patsaan:


Joulun alla 2014, asuttuamme jo yli vuoden uudessa kodissamme, päätin jatkaa alakerran ikkunoiden verhotankoa takaoven ylitsekin. Se olikin hyvä päätös, sillä sen avulla koko alakertaan tuli heti pehmeämpi ja kodikkaampi tunnelma. Nykyisin oven edessä on pellavaverhot, jotka pitävät näin talvella mukavasti kylmyyttäkin.Toinen joulumme uudessa kodissamme näytti tältä:


Joulun jälkeen sisustamisen saralla ei tapahtunut juuri suurempia, kunnes keväällä 2015 aloin ihastua kimallukseen ja säihkeeseen, ja kotiimme alkoi tulla aavistus shabby and chic-tyyliä, ja karsin yksityiskohtaisempia maalaisromanttisia asetelmia vähemmäksi:


Keskimmäisen tyttäremme huone koki suuren muodonmuutoksen, kun kattolämmityksen vuoksi oli pakko luopua combo-sängystä. Tytär sai isojen tyttöjen runkopatjasängyn ja huoneesta tehtiin Pariisi-teemainen.


Samaan aikaan olohuoneessa päätin öljytä olohuoneen pöydän päällisen ruskealla vahalla ja viedä sisustusta hiukan toisenlaiseen suuntaan, joka sisältäisi vähemmän romantiikkaa ja enemmän ruskeaa, jonka rinnalla on hopean kimallusta.


Syksyllä 2015 suuri unelmani tuli todeksi, kun hankimme uudet ruokapöydän tuolit. Tämä oli ehkä se suurin askeleeni kohti tämän hetkistä sisustustyyliäni. 
Syksyllä teimme myös saunan muodonmuutoksen vahaamalla lauteet ja kaiteet vaaleanharmaiksi. Kuvissa ero ei näy niin selvästi kuin luonnossa, mutta ehkä tästä saa hiukan selville, millaisesta muutoksesta oli kyse.


Tässä vanhoja postauksia lukiessani on ollut jännä huomata, kuinka keskimmäisen tyttäremme huone on tainnut muuttua suuremmin kuin mikään muu huone tässä uudessa kodissamme! Keväällä 2016 huone sai suuren piristyksen uudesta väristä, ja samalla huoneen koko värimaailma muuttui. Nyt huone on juuri sopiva teinitytölle.Toki kaksosten huonekin on saanut muodonmuutoksensa. Ensin myimme tyttöjen toiveesta kerrossängyn pois, ja hankimme tytöille isojen tyttöjen sängyt. Näin he voivat iltaisin nähdä toisensa ja kertoa iltasatunsa toisilleen.


Tämän jälkeen päätimme maalata tyttöjenkin huoneeseen tehosteseinän mintulla, hankimme tytöille koulupöydän ja siirsimme tyttöjen sängyt vierekkäin parisängyksi. Tämä olikin aivan ihana, tilava huoneratkaisu, vaikkei se tällä hetkellä tällainen olekaan enää.


Olohuoneessa näytti tuohon aikaan tältä:


Pikku hiljaa aloin karsia kodistamme maalaisromanttista ilmettä pois ja ensimmäinen olohuoneen muodonmuutos johti tällaiseen ilmeeseen:Tämän jälkeen alakerta saikin suuren muodonmuutoksen, kun luovuin kaikista antiikkisista huonekaluista ja tavaroista, sillä epäilin niiden olevan syy jatkuviin sairasteluihini. Kirjoitin aiheesta enemmän täällä. Ensiksi alakerta pukeutui uuteen jouluasuunsa,


jonka jälkeen se sai nykyisen stailauksen ylleen:Näissä tunnelmissa nyt jatketaankin kohti kevättä ja kesää. Sydän huutaa pastellisävyjä, etenkin sitä minttua ja aquaa kotiimme, mutta en vielä ole varma, missä määrin sen toteutan. Toivottavasti jaksoit kulkea tämän muistojeni polun kanssani alusta loppuun asti. Minusta tämä oli ainakin mukavaa! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished