tiistai 20. syyskuuta 2016

Lämpimiä lomaterveisiä Mallorcalta

Anteeksi blogihiljaisuuteni, mutta siihen on hyvä syy. Tai ainakin lämmin syy, sillä vietin viime viikon äitini kanssa Alcudiassa, Mallorcalla. En ole koskaan aiemmin käynyt Mallorcalla, ja olin todella iloisesti yllättynyt saaren kauneudesta ja siisteydestä. Jo lentokentällä huomasi wc-tilojen puhtaudesta, että täällä pidetään siisteydestä huolta. Koska itse luin paljon ennakkotietoa netistä ennen matkaani, ajattelin kertoa teillekin matkastamme muutaman postauksen verran. Josko näistä joku teistä saisi uutta tietoa, joka ei vielä ole Mallorcalla kertaakaan käynyt.

Meidän lomakohteemme oli tosiaan Alcudia, joka sijaitsee saaren pohjoisosassa. Matkaa lentokentältä Alcudiaan oli reilun tunnin verran. Hotellimme oli Port d`Alcudiassa, jonka ehdoton vetonaula on lähes 14km mittainen hienohiekkainen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi. Me olimme Finnmatkojen matkalla, ja majoituimme ihanaan Blue Star Grupotel Port d`Alcudiaan. Hotelli oli todella siisti, ja meidän kahden hengen huoneessa oli erikseen makuuhuone, olohuone ja keittiö, joka oli varusteltu jääkaapilla, liedellä, mikrolla ja vedenkeittimellä. Hotellin ehdoton ihanuus oli monipuolinen aamiainen, ja ennen kaikkea mahdollisuus puristaa tuoretta appelsiinimehua. Emme ottaneet lomallemme täysihoitoa, vaan lounastimme usein rantabaarissa, keittelimme iltapäiväteet parvekkeellemme ja kävimme ravintoloissa tai valmistimme itse päivällistä.

Hotellilta oli vain muutaman sadan metrin kävelymatka rannalle, jossa vietimmekin lähes jokaisen lomapäivämme. Hiekka rannalla ja meren pohjassa oli hienonhienoa, ja uimaranta syveni todella hitaasti. Vesi oli ihanan turkoosin kirkasta, aivan kuin saduista! Lapsiperheellisille rannalla olisi ollut paljon kaikenlaista vesiaktiviteettia, mutta me tyydyimme ottamaan aurinkoa ja uimaan tuossa ihanan virkistävässä meressä. Aurinkotuoleja sai vuokrata 5e hintaan koko päiväksi, ja aurinkovarjoissa oli lisäksi tallelokero, jonka olisi voinut vuokrata eurolla rahapussin ja kameran yms. säilyttämiseksi. Tunnelma rannalla oli kuitenkin todella rauhallinen ja turvallinen, joten meiltä jäi tallelokeron käyttäminen väliin.

Alcudia koostuu eri kaupunginosista, ja meidän hotellimme Port d´Alcudiassa oli aivan rannan tuntumassa. Port d`Alcudiasta pääsi kätevästi taksilla Alcudian vanhaan kaupunkiin, taksimatka maksoi noin 5e. 1300-luvun kivimuurin sisällä sijaitseva vanha kaupunki oli todella tunnelmallinen. Sieltä löytyi etenkin monia viihtyisiä ravintoloita, ja aivan ihania kapeita kujia ja vanhoja rakennuksia.  Port d´Alcudian parhaimmat shoppailumahdollisuudet löytyvät puolestaan satama-alueelta, jossa on myös alueen iltaelämä. Satama oli kävelymatkan päässä hotelliltamme, mutta toisinaan hurautimme sinne taksilla muutaman euron hintaan. Etenkin iltaisin satama-alue oli todella tunnelmallinen.
Vietimme myös ihanan päivän saaren pääkaupungissa. Palmassa, mutta siitä kerron teille ensi postauksessani!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished