sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ihana, ihana Palma!

Vein teidät viime postauksessani Alcudiaan, ja nyt matkaamme Alcudiasta Mallorcan pääkaupunki Palma de Mallorcaan. Sinne pääsi Alcudiasta kätevästi bussilla, joita lähti pääkadun varrelta puolen tunnin välein. Matkaa Palmaan kesti tunnin verran ja hintaa tällä lystillä oli vain 6e. Bussit olivat siistejä ja hyvin ilmastoituja, joten niillä taittui mukavasti helteisenkin päivän matkat. Perillä Palmassa bussi jätti meidät bussiterminaaliin, josta portaat ylös noustuamme olimme hiukan ihmeissämme, mihin suuntaan meidän olisi lähdettävä kävelemään. Kannaattakin siis etukäteen varata jo Palman kartta mukaan! Saimme ensin paikalliselta kukkakauppiaalta hiukan vääriä ohjeita, mihin meidän kannattaisi suunnata, mutta nuoret paikalliset tytöt ohjasivat meidät oikeaan suuntaan. Ja niin viimein pääsimme kaupungin keskustaan, joka olikin aivan valloittava paikka.

Palman kaduilla kohosi toinen toistaan upeampia rakennuksia, ja tuntui, kuin olisimme tulleet elokuvan lavasteisiin. Kaupungissa oli leppeä tunnelma, ja vaikka olikin todella helteinen päivä, tarjosi liikkeiden viileä ilmastointi hetken helpotusta shoppailujen lomassa. Palmasta löytyi niin merkkiliikkeitä, kuin esimerkiksi H&M, Zara, Jack&Jones, DisneyStore ja ehdoton lempparini amerikkalainen C&A:n vaateliike, josta löytyy kivoja kohtuuhintaisia vaatteita koko perheelle. Sieltä löysinkin mukavia syysvaatteita lapsille ja itsellenikin.

Palman ehdoton vetonaula ja suurin nähtävyys on vanhan kaupungin  goottilainen La Seun katedraali, joka on rakennettu 1300-luvulla. Tällä kertaa tyydyimme ihailemaan katedraalia vain alhaalta rantakadulta., sillä olimme tulleet Palmaan ennen kaikkea shoppailemaan. Katedraali antaa nyt siis oivan syyn matkustaa toistekin Mallorcalle, onhan siihen tutustuttava sisältä käsinkin!
Kuuman helteisen päivän keskellä oli mukava nauttia Frozen jogurttia, jota en ollutkaan aiemmin maistanut. Lisukkeita olisi voinut valita monista erilaisista tuoreista hedelmistä kuin myös karkeista ja suklaista, mutta valitsin tällä kertaa jogurtin seuraksi tuoreita mansikoita. Tämä olikin ihanan raikas ja viileä herkku helteisenä päivänä!


Kaiken kaikkiaan Mallorcan lomamme oli oikein onnistunut ja rentouttava. Olin todella iloisesti yllättynyt, kuinka kauniita ja siistejä kaupunkeja niin Alcudia ja kuin myös Palma olivat. Ihmiset olivat ystävällisiä, ja autoilijat pysähtyivät poikkeuksetta suojatien eteen, niin kovaa vauhtia kiitävät taksit kuin bussitkin. Lämpöä ja aurinkoa riitti, ja kotiin tullessa olikin oikein rentoutunut olo. Tuonne on päästävä ehdottomasti uudelleen, seuraavaksi koko perheen kera!


Toivottavasti olet viihtynyt matkapostausteni seurassa. Ensi kerralla jatketaan taas sisustamisen parissa. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

4 kommenttia :

 1. Kiva oli tehdä matka sun kans.
  Kauniit oli kuvat.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja paikka vaikuttaa kyllä kovin mielenkiintoiselta. Kovasti omaa reissua jo odottelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia!:) Tuo oli kyllä aivan ihana paikka, ja lapsille etenkin on paljon kaikkea ranta-aktiviteettia :)

   Poista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished