lauantai 6. elokuuta 2016

Diy-puutarhavalot

Ihana, ihana elokuu on alkanut pimentyvine iltoineen! Lapsille tämä kuukausi tarkoittaa loman loppumista ja jälleen uuden lukuvuoden alkua. Pienimmät odottavat jo kovasti koulun alkua, eivätkä nuo isommatkaan taida niin kovin harmissaan olla saadessaan tavata jälleen luokkatovereitaan. Ilmojen puolesta kesä jatkuu vielä hyvän tovin, niin ainakin tämän päivän helteessä tuntui. Illat ovat kuitenkin jo ihanasti pimentyneet, ja onkin hyvä syy jo sytytellä kynttilöitä ja tunnelmavalojakin. Meidän kaksi vuotta sitten isuttama omenapuu on vihdoin kasvanut jo niin, että se kypsyttää ensimmäisiä omenoitaankin. Siitä innostuneena päätin askarrella puuhun tunnelmavalot tuomaan pehemää valoa loppukesän iltoihin.

Olen aiemmin nähnyt monen bloggarin tekevän sisustusvaloja pahvikupeista, mutta koska ulkona aika usein sataa, pitää varjostimien kestää vettä. Niinpä päällystin decoupage-lakan avulla muovikuppeja  serveteillä. Se olikin aikamoista näpertelyä, sillä muovia päällystäessä servetti repesi herkästi. Kupeista leikkasin jonkin verran pituutta pois, sillä pienessä omenapuussamme valtavat varjostimet näyttäisivät melko hupsuilta. Kupin pohjaan leikkasin pienen reiän, johon työnsin valosarjan ledvalot. 


En laittanut suinkaan jokaiseen lamppuun varjostinta, sillä valosarja oli melko pitkä. Ikävä kyllä tuo valosarja alkaa jo olla nähnytt parhaat päivänsä, joten jokaisen lampun valo ei ole enää kirkas. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä kun tuo valosarja ei enää toimi, voin irrottaa varjostimet ja kiinnittää uuteen valosarjaan, luultavasti kirkaaseen sellaiseen vihreän johdon sijaan.


Oikein ihanaa omenantuoksuista elokuun alkua kaikille! 

4 kommenttia :

  1. Vau miten ihanan näköiset valot oot askarrellut!! Näyttää niin ihanan tunnelmallisilta tuossa hämärässä kuvassa. Syksy on kyllä mun lempi vuodenaika, ehdottomasti!!
    Ihanaa elokuun alkua myös teille<3

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea ja ihanan tunnelmallinen toteutus :)

    VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished