maanantai 7. joulukuuta 2015

I'm dreaming of...

a perfect fireplace. Jo pikkutytöstä asti muistan haaveilleeni saavani joku päivä takan, jonka koristelisin amerikkalaiseen tyyliin köynnöksin, valoin ja koristein. Tähän tapaan:
Kuvat: Pinterest

Nyt kuitenkin oikean takan omistavana ihmettelen, kuinka tuo käytännössä toteutetaan? Meidän takka kuumenee ainakin etuosasta niin kovin, että kaikki muovijutut sulisi alta aikayksikön. Oikea köynnös taas luulisi varisevan siinä kuumuudessa nopeasti. Vai miten on, voiko tuollaisen upean asetelman toteuttaa niin, että voi edelleen polttaa takkaa? Kas siinä pulma!:)

10 kommenttia :

 1. Tuollainen takka on kyllä ihana, mutta luulen että lämpöä varaavaan takkaan kauniita koristuksia ei voisi laittaa juuri tuon mainitsemasi kuumuuden vuoksi. Asuin lapsuudessani Amerikassa. Kotonamme oli vastaava avotakka kuin noissa kuvissakin. Siellä tuollaiset takat ovat kuitenkin usein rakennettu ulkoseinää vasten, jolloin hormi kulkee niin, että se on seinän ulkopuolella joko kokonaan tai osittain. Lämpö karkaa siis samantien siitä ulos, kirjaimellisesti savuna ilmaan :) Takat ovatkin ennemmin vain tunnelmointia varten, eivät niinkään lämpöä varaavia kuin täällä Suomessa. Erittäin epätaloudellista siis. Amerikassa on myös usein käytössä kaasu- tai sähkökäyttöisiä takkoja, joissa ei siis polteta lainkaan oikeita puita vaan joissa on tekotuli :D sellaisia tunnelmatakkojahan myydään nykyisin Suomessakin. Sellaisenhan voi koristella niin kuin haluaa pelkäämättä sitä, että koristeet sulavat tai kärventyvät. Mutta eihän niissä tietenkään ole sama tunnelma kuin oikeassa takassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla, että amerikassa takkojen hormit menevätkin seinän ulkopuolella! Tämä oli minulle ihan uusi tieto! :)

   Poista
 2. Vastaavia haaveita minullakin pikkutytöstä asti ollut!
  Jonkin sortin kaasutakka täälläkin on, joten katsotaan saako siihen muutaman oksan viriteltyä ja kynttilöitä edes reunalle!

  VastaaPoista
 3. Meillä on juurikin Kaarukin mainitsema avotakka. Siihen voi laittaa kyllä koristeita, mutta se ei ole suora ja se vaikeuttaa koristelua.
  Mukavaa joulunalusaikaa:)

  VastaaPoista
 4. Sama haave on myös mulla ollut :)
  Käytännöllisyys voitti kuitenkin.

  VastaaPoista
 5. Miten tunnelmallisia kuvia!
  Muuten, mun blogissa on käynnissä arvonta, jos et ole vielä käynyt kurkkaamassa :)
  Valoisaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished