tiistai 3. marraskuuta 2015

Ohjeita teillekin

Kiitos aivan ihanista kommenteistanne alla olevaan postaukseen! Postaus sai sen verran kyselyjä, kuinka olen nuo tehnyt, että teen nyt teille vielä ohjepostauksen. Nyt siis kaivamaan hernevarastoja ja pahvilaatikoita!

Lahjapakettia varten tarvitset pieniä laatikoita tai vaihtoehtoisesti pahvia, josta teet laatikon. Leikkaa laatikosta pohja pois. Kokemus kertoo, että pahvi ei ole hyvä olla liian paksua, jotta sen saa helpommin revittyä myöhemmin pois. Pahviin voi myös sisäpuolelle tehdä pieniä viiltoja, jotta repiminen helpottuu. Päällystä laatikko ympäriinsä kelmulla. Kierrä sen jälkeen lankaa ympäri laatikkoa. Mitä tiheämmin lankaa kierrät, sen tukevampi paketista tulee. Toisaalta mitä vähemmän lankaa on, sitä paremmin valo näkyy läpi. Itse käytin tähän laatikosta löytynyttä punaista paperinarua, sillä olin päättänyt maalata paketin. Valkoisesta kalastajalangasta saisi tehtyä ilman maalaamista kauniin valkoisen paketin. Mielikuvitus on rajana!


Tee erikeepperistä je vedestä seos suhteella puolet ja puolet. Seos on hyvä tehdä vaikkapa kannelliseen pakasterasiaan, sillä siinä se säilyy pitkään. Saatat nimittäin viikon päästä innostua taas näiden tekemisestä! Sivele seosta jokaisen langan päälle niin, että ne kastuvat läpimäriksi. Ennen sivelyä voi vielä asetella lankoja niin, että ne varmasti menevät toistensa päälle.


Anna pakettien kuivua vuorokauden ajan. Sen jälkeen leikkaa pohja irti eli reiän kohdalta kaikki narut ja kelmu pois. Jonka jälkeen varovasti vedä ja revi pahvi sekä kelmu pois. Tämän jälkeen voit halutessasi maalata paketin. Itse maalasin paketin kromin värisellä spraymaalilla. Käyttämäni kertakäyttöhanska oli aika upean krominkiiltävä tuon jälkeen! ;) Maalin kuivuttua sido paketin päälle nauhat ja pujottele ledvaloja pohjasta sisälle.

Ja lopputuloshan minun ensimmäisessä paketissani  oli tämä:Hernekuusta varten tee pahvista kartio. Voit toki käyttää myös valmiita styrokskartioita. Herneet on hyvä laittaa johonkin rasiaan ja jo ennen liimaamista erottaa herneistä puolikkaat herneet ja irtonaiset kuoret. Tämän jälkeen ei muuta kuin liimailemaan herneitä kuumaliimalla kartioon. Muista varoa sormia, ne palavat tässä touhussa herkästi!


Kuumaliima kuivuu samantien, joten hernekartion voit maalata heti. Liimaa halutessasi kuusen latvaan hopeinen tähti. 


Toivottavasti näistä ohjeista oli hyötyä ja iloa teille! 
Mukavia askarteluhetkiä!

8 kommenttia :

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished