perjantai 16. lokakuuta 2015

Oravien puuhia

Niinhän se meni syyspuuhat kuin oravilla, kun piti kerätä käpyjä talteen talven varalle. Vaan enpä kovin pitkään oravana hengissä säilyisi, sillä en malttanut jättää käpyjä odottelemaan talven askarteluja, vaan aloin niiden parissa heti puuhastella.

Halusin kokeilla käpyjen maalaamista täysin valkoiseksi. Sekoitin valkoista maalia veteen suhteessa 2/3 maalia ja 1/3 vettä. Sekoituksen tein katkaistuun tyhjään vichypulloon, johon sitten rautakoukun avulla upottelin käpyjä. 


Seuraavana aamuna maalatut kävyt näytti tältä:


Tässä projektissa opin asian, joka oli ilmeisesti jäänyt koulun biologiantunnilla oppimatta, että kävyt menevät kokoonsa kastuessaan. Noh, hätä ei ollut tämän näköinen, sillä google kertoi uunin auttavan tähän! Eli ei muuta kuin uuni päälle sataan asteeseen ja kävyt sinne!


Ja niinhän siinä kävi, että kuumetessaan kävyt aukesivat taas kauniisti


Joulu jo kovasti mielessä oli minun saatava käpyihin vielä hiukan säihkettä. Kokeilin hopeakiillettä, joka oli yksistään liian hopeainen. Valkoinen kiille loppui alkuunsa, pelkkä suolarae ei säihkynyt tarpeeksi. Keksin sekoittaa suolaa ja hopeakiillettä keskenään ja avot, siitä syntyikin juuri sopivan säihkyvä seos!Osan kävyistä jätin vain valkoiseksi, ja asettelin kävyt suureen maljakkoon sekaisin. Pohjalle laitoin hiukan koristekiviä, jotta painavat kristallioksat pysyy pystyssä. Käpyjen sekaan laitoin valonauhaa, joka yletti oksiinkin. Nyt voisin vielä syksyyn sopien ripustella syyslehtiä oksiin, mutta talven tullen tämä sopii yksistään näinkin. 


Illan hämyssä kynttilöiden keltainen lämmin liekki sopii kauniisti valoketjun valkoisen värin kanssa yhteen. 


Nyt on vielä hyvä hetki poimia käpyjä talteen, joten taidan käydä poimimassa seuraavan säkillisen niitä talven askarteluja varten!

Mukavaa viikon jatkoa kaikille! 

11 kommenttia :

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished