lauantai 26. syyskuuta 2015

Saunan muutos

Kodissamme on hyvin simppeli, pieni sauna. Siellä ei ole mitään erikoisia selkänojia tai muutakaan erityistä, vaan kuten vuokra-asunnoissa useimmiten on, niin sauna kuin muutkin huoneet on tehty melko yksinkertaisesti. Saunassa on kyllä katossa led-lamput, joista pidän kovasti, mutta muutoin se ei ole minua mitenkään kummasti lämmittänyt, paitsi tietysti fyysisesti. Olinkin erittäin iloinen saadessani Teknokselta valita mieleiseni Satu Saunavahan, jolla voisin muuttaa saunamme ilmettä. Valitsin sävyksi vaaleanharmaan, sillä olohuoneemme lattia on vaaleanharmaata parkettia, ja halusin viedä samaa sävymaailmaa saunankin puolelle. Tästä lähdimme siis liikkeelle:


Vahan värin valittuani pitikin päättää, vahaanko vain lauteet vai lauteet ja katon, tai kenties seinät vai koko saunan. Siinä olikin pohtimista, mutta päädyin lauteisiin ja olen tyytyväinen päätökseeni. Sauna muutti ilmettään jo lauteiden, kaiteiden ja penkin vahaamisella!.

Toki saunakiulu ja löylykauhakin oli vahattava samaan sävyyn: 

Satu Saunavahaa oli todella helppo levittää. Se on hyvin juoksevaa ja vesiliukoista, joten niin sutiminen kuin maalipenssilin puhdistaminen oli vaivatonta. Vahasta tulee vahamainen likaa hylkivä pinta. Koska en tiennyt, onko meidän saunan pintoja koskaan vahattu, ei ainakaan muutamaan vuoteen, levitin vahaa kaksi kertaa. Näin sain myös aikaiseksi hiukan tummemman sävyn. Satu Saunavahaa on saatavissa monissa eri sävyissä ja toki värittömänä myös. Tietoa ja värikartan voit käydä lukemassa täältä. Vaha oli kuitenkin sen verran juoksevaa, etten vielä tässä vaiheessa ryhtynyt katon vahaamiseen. Pitää nyt hetki sulatella saunan ilmettä ja päättää sitten, vieläkö se muuttuu. Seinien vahaaminen kuultovalkoiseksi houkuttelisi kyllä, mutta katsotaan nyt. 

Tänään olisikin virallisesti saunapäivä, eikös se lauantai-ilta ole perinteisesti ollut saunailta? Minulle on kuitenkin iskemässä taas kerran angiina, joten jätän saunat väliin ja menen viltin alle makoilemaan. Oikein ihanaa lauantai-iltaa kuitenkin kaikille, saunotte tai ette! 

15 kommenttia :

 1. Ihanaa, sinä ratkaisit minun ongelmani mökin saunanlauteiden suhteen. Kovasti oli mietinnässä mitä niihin laittaisi mutta löysinkin vastauksen täältä, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Kaunis lopputulos <3 meillä oli ennen samanlainen sauna ja käytimme kanssa saunavahaa, seinät laitettiin valkoisiksi ja laitat harmaiksi , tuli todella raikas lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Minäkin tosiaan harkitsen vielä seinien vahaamista valkoisiksi :)

   Poista
 3. Enpä ole ennen saunavahasta kuullutkaan! Hieno tuli <3

  VastaaPoista
 4. Tuli tosi kivan näköinen! Tuli sellainen olo että haluan myös vahata meidän saunan samalla värillä.Ihanaa kun saa toisilta ihania ideoita!

  VastaaPoista
 5. Kivan näköistä tuli, meidän pitäisi tehdä sama juttu 10vuotta vanhalle saunallemme. Oliko kova homma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei ollut kova homma. Kaikkein eniten oli vaivaa lattian ja seinien rajojen suojaamisesta, itse vahaaminen oli nopeaa ja mukavaa puuhaa :)

   Poista
 6. Tulipa kivan näköinen lopputulos. Olen itse miettinyt myös myös saunan vahaamista, mutta en ole saanut aikaiseksi vielä.
  Leppoisaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) Useamman kuukauden minullakin vahapurkit odotteli sitä sopivaa inspiraation hetkeä ;)

   Poista
 7. Hieno sävy, saunan ilme muuttui tosiaan heti. :)

  VastaaPoista
 8. Pienet asiat vaikuttaa niin paljon! Ihana raikastus. Joskus koitin kuvata meidän saunaa ja hepulihan siitä tuli :D Pimeää kuin missä!

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished