torstai 24. syyskuuta 2015

Sananen sohvasta...

Minähän hankin meille Ektorpin reilu vuosi sitten nettikirpparilta. Olin jo vuosia valkoisesta ektorpista haaveillut, ja yllättäen sellainen astui eteen paikallisella nettikirpparilla erittäin edullisesti. Paikan päälle päästyämme saimme vieläpä todeta, että sohva oli lähes uudenveroinen. Samalla rahalla kun myin vanhan sohvamme, sain tilalle ektorpin. En olisi parempia kauppoja voinut tehdä!

Käytössä Ektorp on ollut kaiken sen unelman ja odottamisen väärti. Hankin samantien toiset valkoiset vaihtopäälliset, joten kun likaiset päälliset menee pesuun, voin saman tien laittaa tilalle jo uudet. Kätevää! Monien pelottelu valkoisesta väristä huonona ratkaisuna lapsiperheeseen ei ole meillä pitänyt paikkansa juurikin pestävien irtopäällisten ansiosta.

Ainut miinus, ja suuri sellainen on ollut selkänojatyynien heikkolaatuinen kangas. Selkänojatyynyt eivät ole mielestäni edes kunnon kangasta, vaan sellaista ohutta harsomaista materiaalia. Joka sitten repeytyy todella, todella herkästi, kun tyynyyn vaihtaa päällisiä. Istumatyynyt ovat erilaista materiaalia, ja joskin niistä tulee aika lailla höyheniä läpi, kuten kuvasta näkyy,


niin ne eivät sentään repeile näiden selkänojatyynyjen lailla. Koiramme oli onnistunut saamaan kunnon reinän tyynyyn hyppäämällä sen päälle:


Onko muilla Ektorpin omaavilla ollut samanlaista murhetta selkänojatyynyjen kanssa? 

Murhetta tai ei, niin en silti tuota mihinkään vaihtaisikaan. Onhan se aivan ihana, ja pestävien päällistensä ansiosta juuri sopiva meidän perheeseen! Kuten kuvasta näkyy, koirammekin siinä viihtyvät. Tämä kuva on tosin kesältä, jolloin meillä ei vielä ollut kuin yksi hauveli.


Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

23 kommenttia :

 1. Oho, ei ole kyllä meillä ollut tuolaista ongelmaa..
  Useinhan nuo selkänojat on sitä "harso"kangasta, mutta meillä on kyllä kestänyt.
  Eikä meillä kyllä nuo höyhenetkään tuolleen tuu, joskus jokunen..
  Voi harmistus, mutta onneks nuo saa pakattua piiloon :)
  Mulla on viha-rakkaus suhde Ektorpiin! ;) =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sellaista harsokangasta ne on, ja meillä oli jo ostettaessa niissä hiukan reikiä. Ja samoin höyheniä ihan hurjasti, ja niin niitä tulee koko ajan. Mutta totta, minullakin on viha-rakkaussuhde tuohon ihanuuteen! :D

   Poista
 2. Hei vaan,meillä on olleet kyllä ihan napakat,en ole edes tajunnut että olisi höyheniä=).Sen sijaan mua häiritsee jennylundin pääliset,ne on pesun jälkeen niin naftit,että eivät meinaa mahtua millään päälle =(Yksi repesikin sen takia.Teija t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäköhän susimalli tämä meidän sohva oikein on, täällä kun on näky kuin ankkatarhassa aina kun päällisiä vaihdan! :)

   Poista
 3. Meillä on Ektorpin nojatuoli eikä selkänoja ole mennyt miksikään, olen kyllä ollut tyytyväinen ostoon. Ja en kyllä koskaan osta sohvaa tai nojatuolia, jonka päällisiä ei voi pestä :) Niin kätevää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, todella kätevää! :) Kyllä minäkin aion jatkossa aina hankkia sohvan, jossa on pestävät irtopäälliset :)

   Poista
 4. Meillä on ikean Karlstad, ihan eri tyylinen, mutta liputan myös noiden pestävien päällisten puolesta, kun perheessä on 3lasta ja yksi melkein aikuinen lapsi sekä kaksi isoa koiraa, pestävyys on ihan ehdoton valinta kriteeri. Harmi, että teillä on tuo höyhen ongelma :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä pestävät päälliset on ihan mahtava juttu! :)

   Poista
 5. Kaunis sohva joka tapauksessa!
  Mutta laatu on ilmeisen huonoa, valitettavasti.
  Itsekin tuota sohvaa miettinyt ja mietinpä vielä uudemman kerran nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka meillä tämä tyynyongelma onkin, niin suosittelen silti ektorpia :)

   Poista
 6. Ihanaa kuulla niin paljon positiivista tuosta sohvasta! :) Oon pitkään harkinnut tuon ostoa hetken päästä häämöttävään ensiasuntoln ja tämä senkuin vahvisti tuota rakkautta tuota sohvaa kohtaan! <3 Vaikka tuo aika iso miinuskin on, niin silti tuo vaikuttaa niin super ihanalta - ja ennenkaikkea niin kodikkaalta sohvalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi näistä meidän tyynyvioista huolimatta :)

   Poista
 7. Noissa tyynyissähän on takuu. Kokeilepa jos ovat jotku susi kappaleet kerta noin heikkoa matskua ovat. Ystävälläni oli jo vanhat ikean sohvat ja kyseli sit ikeasta et voiko uusia selkä noja tyynyjä ostaa ku vanhat lösähtävät aina. Sieltä sanoivat et niissä takuu ja saivat uudet tyynyt :)

  VastaaPoista
 8. Ei ole kokemusta, mutta tuo Ektorp on tosi kauniin mallinen ja ottaisin sen mielelläni meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ja olen niin iloinen, että löysin sen todella halvalla. Vaikka eihän se uutenakaan hurjasti maksa :)

   Poista
 9. Jostain oon lukenu et vissii vähä "vuosimallista" kiinni, tällä hetkellä myytävissä ei olisi höyheniä vaan jotain kuitua? Anyway, meillä ostoslistalla heti kun veronpalautukset tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulema onkin! Suosittelen kyllä lämpimästi, oli höyheniä tai ei :)

   Poista
 10. Mulla on Ektorp ollut nyt 4-5 vuotta en muista tarkkaan mutta ei ole ollut mitään ongelmia tyynyjen kanssa. Luulen ettei minun sohvani tyynyissä edes ole höyheniä koska en ole mitään höyhenien läpituloa huomannut. Kuitukangasta ovat tyynyt mutta nekin ovat ihan hyvin kestäneet vaikka koira (chihuahua) viihtyy tyynyjen päällä ja pomppii niissä jatkuvasti. Oon ollut tosi tyytyväinen sohvaani, ikinä ennen ole näin mukavaa ja kaunista sohvaa saanut niin halvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että tämän oman sohvani tyynyt on nyt jotain susierää vain, pitääkin ottaa Ikeaan yhteyttä :) Tykkään kyllä muutoin tästä sohvasta kovasti :)

   Poista
 11. Meillä on jo monta vuotta vanha ektorp ja ainakin istuin tynnyrissä on meillä untuvaa, joka puskee läpi kun päällisiä vaihtaa. Lentelee mukavasti pitkin olohuonetta :)Mut ei mitään tollasia tyynynrikkoutumisia, vaikka todellakin on kovalla käytöllä ja hyppimiselle alttiina päivittäin.

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished