maanantai 31. elokuuta 2015

Terveisiä Tukholmasta!

Pahoittelen jo etukäteen tämän postauksen huonolaatuisia kuvia, sillä minulla oli reissussa mukana vain pokkarikamera, joka alkaa jo vedellä viimeisiään. Mutta koittakaa kestää tämän kerran.
Meillä oli oikein onnistunut Tukholman matka. Alun perin oli tarkoitus lähteä koko perheen voimin matkaan, mutta 13-vuotias teinimme ilmoitti, että hän jää mieluummin kouluun. Joten vanhin tyttösemme otti mukaan parhaimman ystävänsä, ja meillä olikin oikein hauska reissu neljän tyttösen kera.

Matkan aluksi meidän piti ehdottomasti käväistä "Pihlajakadulla" eli Huvilakadulla, jossa Salatut Elämät- jaksoja on kuvattu. Nämä kaksi vanhinta tyttöreissaajaa kun ovat kovia Salkkarifaneja.


Lukuisten kuvien ottamisten jälkeen käväisimme vielä Burger Kingissä syömässä, ja sieltä suuntasimme laivaan. Olemme aina matkanneet Siljan laivoilla, niin tälläkin kertaa. Laivamme oli tuttu ja turvallinen Silja Serenade. Hyttiin asettumisen jälkeen puimme biletysvaatteet päälle ja lähdimme iltarientoihin. Tytöistä oli erityisen jännittävää saada kävellä kannella ja katsella aavalle merelle. Isommat tyttöset kulkivatkin omine aikoineen, ja taisivat suurimman osan ajasta kierrellä laivan kauppoja. Vaikka Suomessa oli perjantaina satanut kaatamalla monin paikoin,tarjosi Tukholma meille silkkaa auringonpaistetta. Meidän oli tarkoitus alun perin mennä Kistagalleriaan, mutta angiinani vuoksi olin sen verran huonossa kunnossa aamulla, että päätimme hypätä suoraan satamasta lähtevään Siljan bussiin ja ajelimme keskustaan. Mahtavin kokemus keskustassa vanhimmille tyttösille oli Victorias Secretin oma kauppa. Ja kyllähän sieltä itsekin muutaman teinien tuoksupullon ostin.Aikamme shoppailtuamme tulimme metrolla takaisin satamaan. Metro on kyllä kätevä ja halpa matkustusmuoto Tukholmassa, maksua ei mennyt kuin meiltä vanhemmilta, ja Gärdetin metroasemalta on noin 500m matka takaisin satamaan. Tuokin matka tosin pienimmillä matkaajilla aiheutti muutamat vastalauseet, olimmehan jo kävelleet keskustassa monta tuntia.


Noh, onneksi pääsimme hyvin perille ja takaisin tuttuun ja turvalliseen hyttiin. Meillä oli tilava Familyhytti, jossa oli kahden kerrossängyn lisäksi levitettävä sohva. Niinpä hytti oli tavallista leveämpi ja tilavampi. Erityinen plussa oli kunnon suihkukaappi. Tytöistä parasta hytissä oli Promenadelle avautuva ikkunalauta, jolla oli mukava leikkiä.


Meillä oli tällä reissulla hyvin tiukka budjetti, joten toteutimme ruokailutkin mahdollisimman edullisesti. Buffetit jätimme suosiolla toiseen kertaan, tytöt kun eivät suuria määriä mitään syö. Minä sain yhden kerran kuitenkin herkutella ihan kunnolla, kun isommat tytöt jäivät leikkihuoneeseen leikittämään pikkutyttöjä, ja me miehen kanssa pääsimme rauhassa teelle. 


Koska laivan kesäkausi päättyi vasta tänään 31.8., oli siellä vielä erityisohjelmaa lapsiperheille. Kumpanakin iltana oli perinteisten Muumi- ja Harri Hylkeen-discojen lisäksi kunnon lapsille suunnattu show. Tällaisia toivoisi olevan talvikaudellakin!


Meillä oli kaiken kaikkiaan oikein mukava reissu! Säät suosi, myrskyt ei vaivanneet, ja pahimmat kiukutkin oltiin jätetty mantereelle. Tällaisia toivoisi saavan kokea useamminkin! 

4 kommenttia :

  1. Oletko muuten arponut kesäisen blogiarvonnan voittajan? Mulla on mennyt se ihan ohi. Kivoja reissukuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muistutuksesta! :) Arvonta on suoritettu ja voittajaan sain sähköpostitse yhteyden, mutta jostain syystä postaus jäi tallennettu-tilaan! Laitankin sen saman tien!

      Poista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished