keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Ostoksilla

Jatketaanpa vielä vähän Thaimaan kertomusta. Moni on varmasti jo Thaimaassa käynytkin, mutta minulle tämä oli ensimmäinen kerta (eikä toivottavasti viimeinen), ja itse ahmin ennen matkaa kaiken mahdollisen tiedon maasta. Joten laitan hyvän kiertämään :)

Niin kuin viime postauksessa kerroinkin, hintataso oli suomalaisittan Thaimaassa todella edullinen. Esimerkiksi kuusi 1,5l vesipulloa kaupassa maksoi noin 2 euroa, tuoreista hedelmistä puristettu smoothie 1,40e ja coca-cola ravintolassa 1,70e.


Ruoka oli myös todella edullista ja hyvää. Ravintolassa ruoka-annokset maksoivat noin 4-5 euroa. Jos menet Thaimaaseen, niin osta kuitenkin rohkeasti katukojuista edullisia ruokia, niissä saat jo 1,50 eurolla esimerkiksi mehukkaita kanavartaita, tai musliminaisten pitämistä kojuista ihania täytettyjä pannukakkuja. 

Sain ystävältäni hyvän vinkin olla pakkaamatta matkalle liikaa vaatteita mukaan, sillä pesulapalvelut ovat Thaimaassa myös todella edullisia ja helppoja käyttää. Joka kadun varrella tarjotaan pyykinpesua. Eurolla sai hakea kilon pyykkiä seuraavana päivänä puhtaina takaisin, ei paha hinta laisinkaan!


Tässä hinnastossa esimerkiksi naisten hiustenleikkuu maksaa vähän päälle 5 euroa


Viikonloppuisin Krabissa on ruokamarkkinat, ja toki kävimme nekin katsastamassa. Markkinoilla oli myös paljon paikallista väkeä iltaa viettämässä. Myytävänä oli paljon erilaisia ruokia kuin myös vaatteita, koruja ja leluja.

Tiesin toki, että Thaimaassa myydään paljon kaikenlaista turistitavaraa, mutta siitä olin yllättynyt, että niin Ao Nangista kuin Krabin kaupungista löytyi ns.laadukkaampia liikkeitä ja ostoskeskuksia. Ja löytyipä Krabista aivan Stockmannia vastaava tavaratalokin, jossa sitten toki hinnatkin oli korkeammat. Hassua kyllä, kuinka tuolla 40e tuntui korkealta hinnalta, vaikkei sillä Suomessa juurikaan kalliimpien merkkien vaatteita saa. 
Thaimaalaisia ruokia aikamme syötyä, piti meidän toki pistäytyä paikallisessa Mäkkärissäkin, hih!


Munkkien asuttamia temppeleitä näimme matkamme varrella monta. Tämäkin kaunis temppeli kohosi aivan Krabin kaupungin laella, ja satuimme sinne juuri munkkien iltarukouksen aikaan. Se oli melkoisen vaikuttava kokemus.Matkamme oli oikein onnistunut, vaikka sitä etukäteen jännitinkin. En ole aikoihin nukkunut niin hyvin, kuin tuolla muutamana yönä nukuin, joten stressi ja huolet jäi hetkeksi kotimaahan! Lapsia toki tuli ikävä, ja meille sattuikin hyvä tuuri, kun pääsimme juuri täksi viikoksi koko perheen kanssa taas kuntoutusviikolle. Täällä olemme viettäneet taas tiivistä yhteistä aikaa. Jetlagista toipuminen vei meiltä muutaman päivän, viiden tunnin aikaero tuntui aikamoiselta, kun laskeuduimme iltamyöhään Helsingin kentälle. 


Näissä lämpimissä iltatunnelmissa toivottelen teille mukavaa aprillipäivän iltaa! Älkäähän juksailko toisianne liikaa! 

3 kommenttia :

 1. Teillä on ollut kyllä ihana matka - ja olette sen ansainneet! :)

  VastaaPoista
 2. Hello I'am Chris !
  I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
  The "directory" is 19 million visits, 193 Country in the World! and more than 18,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
  You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
  Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
  Blog Url
  Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
  On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
  Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Happy Blogging
  ****************
  Thank you for following my blog - it is greatly appreciated! :o)
  i followed your blog, please follow back
  +++++++++++++
  Hei I'am Chris!
  Ehdotan julkaista blogiisi rekisteröitymällä "hakemisto kansainvälinen blogspot"
  "Hakemisto" on 19 miljoonaa käyntiä, 193 maassa maailmassa! ja yli 18000 blogeja. Tule, rekisteröinti on ilmainen, me vain kysyä, että noudatat blogissamme
  Olet ihana blogi jota pidän rekisteröidään International Dictionary Blog. Et edustaa maatasi
  Käy seuraavalla Link ja miten Blogin nimi
  url Blogi
  Sijainti maanne Ajo Miten Session joka lisätään maasi List
  Oikealla puolella, "vihreän listan", löydät kaikki maat ja jos klikkaat em löydät nimet blogeja kyseisestä maasta.
  Välttämätöntä seurata blogissamme voit vahvistaa registration.Thank teitä ymmärrystä
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Hyvää Blogging
  ****************
  Kiitos jälkeen Blogini - se on tervetullutta! O)
  Seurasin blogiisi, ole hyvä ja noudata takaisin

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished