sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kevätpuuhia

Koska pääsiäisen alusaika meillä meni reissuissa siellä ja täällä, jäi meiltä tänä vuonna rairuohotkin kylvämättä. Niinpä sitten eräänä päivänä sain idean, että laittaisimme lasten kanssa heille kukkien siemeniä itämään. Otin vanhimman tyttösen mukaan ja menimme paikalliseen MiniManiin, jossa olikin aivan ihana valikoima erilaisia siemeniä! Mukaan tarttuikin sitten erilaisten kesäkukkien ja kesäkukkaköynnösten siementen lisäksi tyttösen toiveesta myös herneen ja mansikan siemeniä sekä ihanan pirteitä pinkkejä istutusruukkuja. Sitten ei muuta kuin mullat ruukkuihin ja siemet itämään ja toivomaan parasta!

Ensimmäisenä päivänä taisivat pienimmät tyttöset käydä tunnin välein katsomassa, joko purkeissa pilkistää jotain vihreää. Yritin lapsia toppuutella, että ei kannata sitten pettyä, jos siemenet eivät idä. Olenhan onnistunut saamaan rairuohon siemeniäkin homeeseen, hih! Vaan eikös mitä! Jok ikiseen purkkiin ilmestyi pieniä taimia! Joten nyt meillä on ikkunalaudat ja keittiön pöytä pieniä pinkkejä ruukkuja täynnä, ja pitipä olohuoneeseenkin viritellä pieni taso ruukuille. Tästä eteenpäin onkin minun hoettava lapsille, ettei saa pettyä, jos äiti heidän pienet taimensa tappaa, sillä tätä pidemmälle en osannut ajatella siemeniä kylväessäni. Saa siis nähdä, onko näistä taimista iloa vielä koko kesän ajan, vai onnistunko ne koulisvaiheessa jo tuhoamaan ;) Joka tapauksessa on tämä ollut jännittävää ja hauskaa touhua!
Kukat olisi tosiaan tarkoitus laittaa parvekkeelle, jota olen nyt alkanut jo hiukan sisustaa. Maalisutikin on heilunut täällä tasaiseen tahtiin, ja toivottavasti ilmat hiukan lämpenisi, jotta parvekkeella olisi mukavampi taas touhutakin. 


Nyt pitää kuitenkin mennä pihalle laittamaan eilen ostamani orvokit ruukkuihin, vaikkei tuo sää meitä lämmöllään hellikään. Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille!

14 kommenttia :

 1. Voi että tuota kasvun ihmettä, kyllä lapset varmasti ovat nyt iloissaan ja innoissaan!
  Täällä on ollut niin kylmää, että vallan mieli latistui keväthommien kanssa, mutta jospa se siitä kun ilmat lämpiää.
  Ihanaisia kevätpäiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ovat tosi innoissaan, ja niin on äitikin! :) Onneksi lupaili lämpimämpiä ilmoja ensi viikolle! Ihania kevätpäiviä sinnekin!

   Poista
 2. Kylläpä kuulostaa ihanalta, pitäisi itsekin laittaa jotakin kasvamaan :) Ihanaa sunnuntaita sinnekin ♥

  VastaaPoista
 3. Ihanat pinkit kasvupurkit!! Uskon kyllä, että tyttöset ovat täpinöissään - kasvun ihmeellinen edistyminen on aina huikeaa katsottavaa ja onnistumisen riemu on paras riemu !

  VastaaPoista
 4. Kevään kasvun ihmettä!
  Kyllä nuo krassit varmasti kukkaan saat, kunhan muistat kastella!
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Täälläkin on sama taimien kasvatus käynnissä. :) Toivotaan, että saadaan molemmat pidettyä ne hengissä ja kasvamaan sekä kukkimaan ulos asti. :D

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömän ihana tuo puukoppa johon olet siemenet kylvänyt! Onnea idätyspuuhiin! <3

  VastaaPoista
 7. Sinulle olisi blogissani haaste :)

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished