tiistai 5. elokuuta 2014

Elämänmuutos

Aiemmin kerroinkin, että kaikki energiani on mennyt uuden elämäntavan opetteluun. Lupasin kertoa siitä teille myöhemmin lisää, ja se hetki on nyt. Aloitetaanpa alusta....

Koko lapsuuden ja nuoruuden olin hyvin hoikka, mutta saatuani esikoisen, joka olikin erittäin vaikeasti allerginen, ja itki 12h putkeen ensimmäiset 7kk, alkoi kilot hiljalleen karttua. Toisen lapsen saaminen ei auttanut asiaa, sillä hänkin oli allerginen, ja heräili puolen tunnin välein kaikki yöt ensimmäiset puoli vuotta. Noina rankkoina vuosina opin herkuttelun salat. Mutta se oli pientä siihen verrattuna, mitä opin saatuamme kaksoset ja toisen heistä jäätyä asumaan sairaalassa trakeostoituna ensimmäiset vuoden ja 2kk:tta. Noina päivinä istuimme mieheni kanssa sairaan vauvamme vieressä sairaalassa hakien kanttiinista viinereitä ja suklaata, ja odotimme vain iltaa, jolloin voisimme laittaa pöyrimään komediasarjat lasten käytyä nukkumaan, ja saisimme hukuttaa murheemme karkkeihin ja suklaaseen. Se oli meidän keinomme pysyä hengissä tuona rankkana aikana, kun saimme jatkuvasti pelätä, onko pieni tyttömme enää hengissä, kun menemme aamulla hänen luokseen sairaalaan.

Tuosta herkuttelusta tuli hyvin nopeasti sellainen pelastusrengas, josta ei halunnut päästää irti. Aina hädän tullessa - ja uskokaa, niitä hetkiä on perheessämme koettu viime vuosien aikana paljon, turvauduimme herkkuihin. Niin ikään myös juhlimme herkuilla, hemmottelimme itseämme herkuilla, söimme vihoissammekin herkkuja. Oikeastaan kaikki tunteet oli helppo käsitellä herkuilla. Vai oliko se niin, että eri tunteet olivat hyvä tekosyy herkuttelulle?

Joka tapauksessa huomasin pian, että minulla on 30kg ylimääräistä! Jopa liian laihasta nuoresta  naisesta oli pullahtanut pyöreä nainen, joka sai jatkuvasti kuulla kyselyjä lasketusta ajasta. Viime vuoden joulukuussa sitten sain tarpeekseni. Kun huomasin, että suklaa alkoi maistua leivältä, eikä se tuonutkaan enää entisenlaista iloa, enkä jaksanut telmiä lasteni kanssa, kuten haluaisin, päätin, että nyt riitää.

Tiesin kuitenkin epäonnistuneista laihdutusyrityksistäni, että tarvitsisin tähän suureen projektiin jonkun toisen tukea. En myöskään halunnut aloittaa mitään pirtelökuuria enää, vaan opetella uuden, terveellisen elämäntavan. En halunnut aloittaa dieettiä, vaan uuden elämän.

Niinpä menin nettiin, etsin tietoa, luin ja luin ja löysin mieleisen personal trainerin, johon otin yhteyttä. Hänellä ei ollut juuri heti mahdollisuus ottaa uutta valmennettavaa, mutta pääsin jonoon. Mikä olikin hyvä, sillä heti joulun jälkeen sairastuin kolme kuukautta kestävään jatkuvaan sairasteluputkeen. Sinä aikana jo päätin, etten turvaudu aina suklaaseen, ja sainkin muutaman kilon pudotettua ennen kuin valmennus alkoi.

Valmennus alkoi toukokuun alussa. Se on ollut tiukkaa työtä. Olen noudattanut ruokavaliota tarkasti, tänä aikana olen saanut herkutella neljä kertaa. Tiukka treeni on kuulunut mukaan myös, mikä on ollut minulle, ei liikunalliselle ihmiselle se kaikkein suurin muutos elämään. Mutta olen ylittänyt itseni jo monta kertaa.

Tiedän, että olen vasta alkumetreillä, eikä kilojakaan ole lähtenyt vasta kuin 13 helmikuun alusta lähtien, mutta alan viimein nähdä jo itsekin muutosta kehossani. Ja tätä aion nyt jatkaa yhä suuremmalla tsempillä. Tässä on kuvat huhtikuun lopulta ja heinäkuun alulta (kauheusvaroitus - älkää pyörtykö!):16 kommenttia :

 1. Voi, kuinka upeaa, että jaat tämän kanssamme! Olet kyllä todella kauniin ja hyvinvoivan näköinen - elämäntapamuutos vaikuttaa ihmiseen kokonaisuutena ja varmasti olet saanut lisäenergiaa terveellisimmistä elämäntavoista, vaikka opettelu voimia viekin. Olen puolestasi onnellinen ja toivotan tsemppiä tulevaisuuteen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon ihanasta kommentistasi Kaisa! <3 Täytyy myöntää, että pitkään harkitsin, kehtaanko julkaista noita kuvia, ja ylipäätään kertoa teille tästä, mutta sitten päätin, että antaa mennä vaan :)

   Poista
 2. Hienoa! Onnea todella paljon hyvin sujuneeseen elämänmuutokseen. Näytät kyllä hyvältä ja uskon muutoksen tuovan sinulle lisäenergiaa.
  Minulla on sama homma edessä ja olenkin sen jo ruoan suhteen aloittanut, mutta tuo likunta puoli on se heikkous. Ison selkäleikkauksen jälkeen en ole vielä voinut muuta kuin kävellä ja nyt kokeilin, että pyöräily alkaisi jo onnistua.
  Isot tsemppihalit jatkoon, huikeeta ☆☆☆☆☆
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, kiitos paljon ihanan tsemppaavasta kommentistasi <3 Tosiaan, tuollaisen operaation jälkeen kannattaakin aloitella todella varovasti. Minäkin aloitin varoen liikunnan, vaikken ollut missään leikkauksessa käynytkään, mutta kropalle liikkuminen oli muuten vaan iso muutos. Tsemppiä sinulle maltin pitämiseen, tuloksia tulee jo ruokavalion muutoksellakin <3

   Poista
 3. Todella hieno suoritus.
  Tsemppiä eläntapa remontin jatkoon !

  t: Tiina

  VastaaPoista
 4. Onnea , hyvin putoaa sun paino. Vaikka et tuota näytä lihavalta tuossa eka kuvassa, vaan ihan sopusuhtaiselta :)

  VastaaPoista
 5. On ollut innostavaa seurata taivaltasi Facen puolella ja olen mahdottoman ylpeä saavutuksistasi kaiken keskellä, pelkästään vaikka jo se että liikkuu tai edes jättää herkut pois, putosi sitten paino tai ei, antaa siulle varmasti lisäenergiaa ja päänuppiin enemmän ytyä selvitä arjen kiemuroista kun ei ole pöhnässä sokerista... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari <3 Totta, nyt kun en ole enää sokeripöhnässä, niin jaksan paremmin arjessakin:)

   Poista
 6. Onnea kadonneista kliloista ja tsemppiä jatkossakin. :)

  VastaaPoista
 7. Upeaa Heidi!
  En ole käynyt blogissasi aikoihin ja olipa mukavaa lukea tämä sinun postaus! Tiedän oikein hyvin tuon tunteen, kun syö, mässää ja inhoaa itseään. Surua ja iloa minulla on ollut erilaisista syistä, mutta vuosien aikana ajauduin samaan. Vaikka liikapainoa on vieläkin paljon, niin silti olen aika sinut itseni kanssa, enkä enää inhoa itseäni niin paljon. :)

  Upea tsemppi sinulla on päällä, siitä on hyvä jatkaa!

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished