tiistai 18. helmikuuta 2014

Ostoksilla Dubaissa

Niin kuin viime postauksessani lupasin, nyt jatkuu matkakertomukseni Dubaista!

Olimme Dubaissa tammi-helmikuun vaihteen, joka on joka vuosi tunnettu Dubaissa Shopping Festivalistaan. Tällöin kaikissa liikkeissä on hurjia alennuksia. Me satuimme Shopping Festivalin viimeisille päiville, joten alennukset olivat aika hurjia. Suurin ero, jonka näin suomalaisiin alennusmyynteihin, oli se, että monissa liikkeissä suurin osa tavaroista oli alennuksessa. Ei vain ne muutamat tuotteet, joita on enää esimerkiksi hajakokoja jäljellä. Kun alennusmyynti sitten loppui, poistettiin vain alelaput ja tavarat jäivät normaalihintaisina edelleen myyntiin.

Olin varautunut siihen, että hintataso ei Dubaissa ole lainkaan Suomea halvempi, mutta tämä osoittautui vääräksi! Toki kauppakeskuksissa oli sellaisia merkkiliikkeitä, joihin olisi minun budjetillani ollut ihan turha astua sisällekään, mutta paljon oli myös kukkarolleni sopivia liikkeitä. Olin myös todella iloisesti yllättynyt, miten paljon monipuolisempi ja nimenomaan "lapsellisempi" H&M:n lastenosaston valikoima Dubaissa oli.

Tässä on muutama kuva lähimmältä ostoskeskukselta, Marina Mallilta:
 Satamassa, ostoskeskuksen ulkopuolella, kuten muuallakin kaupungissa valot syttyivät joka ilta ja tämä kaunis karuselli oli minusta aivan lumoava:


Dubain, ja samalla maailman suurin ostoskeskus on Dubai Mall. Sinne matkustimme taksilla eräänä päivänä. Kuten etukäteen olin lukenut, Dubai Mall todellakin on niin suuri, ettei sitä ehtinyt yhdessä päivässä kokonaan kiertää! Dubai Mallissa käyvät shoppailemassa maailman rikkaimmat ihmiset, eikä ihme, kyllä sieltä valikoimaa löytyy! Onneksi löytyi myös minunkin rahapussilleni sopivia liikkeitä, kuten Nextin liike, josta olin iloisesti yllättynyt!


Dubai Mallissa on myös mm. sisäluistelurata sekä todella valtava akvaario, jossa ui paljon mm.haita. Tässä kuvassa on vain osa tuosta akvaariosta:


Olipa siellä myös useakin vesiputous:


Dubai Mallin vieressä on Dubain suosituin nähtävyys, maailman korkein rakennus, Bur Khalifa. Sieltä näkyy upeasti Dubai koko komeudessaan. Mutta koska rakennus on niin suosittu, pitää sinne ostaa liput hyvissä ajoin, samana päivänä ei sinne lippuja saa. Tällä kertaa jätimme nuo liput hankkimatta, pitäähän sitä seuraavallekin kerralle olla uutta katsottavaa, hih! ;)


Ostoskeskuksia olisi ollut monta muutakin, mutta emme halunneet kaikkea aikaa viettää ostareita tutkiessa. Pitihän sitä jäädä aikaa niin auringonottoon kuin lämmössä kävelyynkin! Meidän hotellimme oli aivan ostoskatu Walkin vieressä, ja siellä olikin mukava kävellä. Tuon kadun varrella oli myös aivan ihana sisustuskauppa, jonka koko sisustuksen olisin voinut ottaa mukaani! Sieltähän olisi löytynyt niin uudet puutarhakalustot kuin makuuhuoneenkin sisustus, hih!

Dubaissa on kiellettyä kuvata ihmisiä, mutta salakuvia otin kuitenkin muutaman. Länsimaisena minusta oli tavattoman ihmeellistä nähdä esimerksi silmiä myöten hunnutettuja naisia kävelemässä käsi kädessä miehensä kanssa, joka on pukeutunut farkkuihin ja vaaleanpunaiseen paitapuseroon. Tai nähdä rannalla täysin hunnutettuja naisia istumassa miehensä vieressä, kun mies ottaa aurinkoa paidattomana. Oli myös jännä nähdä hunnutettu naisjoukko shoppailemassa kalliit merkkilaukut olallaan, kauniit korkokengät vilkkuen kaapujensa alta! Mutta mikäpä minä olen heidän uskontoaan ja tapojaan arvostelemaan! Eivät hekään nenää nyrpistäneet, vaikka me emme huntuja käytä. Eivät todellakaan, vaan kaikki olivat aina todella ystävällisiä.

Tässä vielä muutama tunnelmakuva matkaltani tuohon ihmeelliseen paikkaan, joka jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen

Toivottavasti pääsen tuonne vielä joskus uudelleen!

p.s. Vielä ehdit osallistua arvontaani alempana!

4 kommenttia :

  1. Kappas, meidän viimeisimmät postaukset on samasta aiheesta ;)

    VastaaPoista
  2. Kivoja ja mielenkiintoisia postauksia Dubaista! Matkanne kuulostaa ihanalle.

    VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished