perjantai 23. joulukuuta 2011

Hyvää joulua!

Meillä alkaa jouluvalmistelut olla valmiita kinkun paistoa lukuun ottamatta. Mies haluaa paistaa kinkun aina aattoyönä rauhassa, joten alkaa vasta kohta lämmitellä leivinuunia. Muutoin emme leivinuunia käytäkään, kuin kerran joulussa joulukinkun paistamiseen, hih! Ehkä vielä joku päivä opettelen sitä käyttämään ihan kunnolla.

Minä askartelin eilen tällaisia pieniä enkeleitä kuusemme yläoksille lentelemään. Pitäisi ostaa jotain suurempia kristallihelmiä, niin voisi tehdä isompia enkeleitä. Mutta noista pienistäkin tuli mielestäni oikein kivoja.
Miten te juhlitte joulua? Me vietämme jouluaaton kotona. Meille tulee tänne vanhempani ja miehen äiti ja täti. Ruokapuolen hoitelemme yhdessä, äitini ja anoppini tuo laatikot ja kalat ja minä sitten vastaan jälkiruoasta, kakusta ja kinkusta. Viime vuonna minun oli tarkoitus tehdä joulutähtikakku, mutta influenssa kaatoi meidät juuri ennen joulua, joten tämän kakun tein sitten joulun jälkeen:
Nyt ei vain jotenkin ollut intoa alkaa muovailla koristeita (taitaa nuo sisustusaskartelut vetää puoleensa enemmän :)), joten huomenna juomme joulukahvit porkkanakakun kera. Tämä tekele esittää siis lumista kuusta, jos jollekulle on epäselvää ;)
Lapset ovat jo kovin täpinöissään joulusta. Meillä on ollut sellainen tapa esikoisen syntymästä lähtien, että joulupukki tuo aattoyönä lahjat kuusen juurelle. Isommat lapsoset jakavat ne sitten illan suussa, kahvien jälkeen. Tosin viime vuonna taisi mennä niin, että joimme kahvit vasta pakettien aukaisemisen jälkeen, kun lapset olivat jo niin malttamattomia. Joulusukkaan joulupukki jättää myös pienet yllätykset, ja lapset ovat nyt parina viime jouluna jättäneet joulupukille maitoa ja piparin pöydälle odottamaan. Nyt täällä sitten jännitetäänkin, että herääköhän tuo meidän Daisyneitonen haukkumaan joulupukkia!

Oikein ihanaa, rauhallista ja lämminhenkistä joulua teille kaikille!!<3

15 kommenttia :

 1. Meillä vietetään joulua vuoroin meillä ja vuoroin serkkulikan luona pienen sukumme kesken.Täten toinen pääsee joka vuosi valmiille,kuten minä tänä vuonna :)Silloin,kun meillä ei vietetä joulua nautimme aatonaattona jouluaterian meillä mummujen kera.Kuten tänään :)Aattona illalla tulevat aina anoppini ja miehen veli perheineen meille istumaan iltaa.Aattona aterian päälle luetaan lasten evankeliumi ja lauletaan joululauluja ja sitten tuleekin pukki.Kahvitellaan sitten lahjojen aukaisun päälle.
  Ihanaa,että jokainen saa luoda omat jouluperinteensä.Niistä se joulu rakentuu!Tulipas tästä melkonen romaani.Iteppähän kysyit :)))
  Oikein hyvää ja rauhaisaa Joulua Sinulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista
 2. Voi että, alahan nyt käyttämään enemmän leivinuunia kuin kerran vuodessa! :D meillä lämpenee leivinuuni joka päivä talviaikaan koska on periaatteessa ainut lämmönlähde alakerrassa, sähköpatterit on myös mutta ne ei ole päällä kuin -30 asteen pakkasilla. Samalla tulee sitten laiteltua kaikkea ruokaa leivarissa ja tietty lämmiteltyä vaikka edellisen päivän ruokia. Tänään alotin jo heti aamusta leivarin lämmityksen ja tuossa tunti sitten laitettiin kinkku uuniin kun asteet oli laskenu uunissa 200:aan. Kohta sinne menee myös karjalanpaisti kinkun kaveriksi. Hyvää Joulua teidän perheelle :)

  VastaaPoista
 3. Me ollan tänä vuonna ihan vaan perheen kesken, minun isä vain tulee syömään ja lahjoja jakamaan :)
  Tiedossa rauhaisaa oleilua ja hyvää syötävää !
  Oikein ihania jouluhetkiä sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
 4. Sulosta joulua sinne teijän koko sakille :)

  VastaaPoista
 5. Oikein ihanaa Joulua koko teidän perheelle ♥

  VastaaPoista
 6. Meillä aatto menee minun vanhempien luona ja Teemun vanhempien luona vieraillessa. Kirkossa olisi tarkoitus käydä ja haudoilla tietenkin.

  Oikein ihanaa joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
 7. Hyvää ja tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista
 8. Oli ihana lukea teidän joulunvietosta ja perinteestä!
  Oikein ihanaa ja onnellista Joulua teille Heidi-ystäväni!
  Ei tainnut paketti tulla jouluksi :( no..ensi viikolla saat sitte vielä iloita siitä!
  Halauksia ja jouluiloa!

  VastaaPoista
 9. Voi miten kauniin kommentin olit jättänyt minulle,voi kiitos♥♥♥!!!
  Oikein ihanaa ja rauhaisaa Joulunaikaa sinne teille koko porukalle....
  Halauksin,Marika♥

  VastaaPoista
 10. Ihania joulun välipäiviä Sinulle! terveisin Riitta Sinikka

  VastaaPoista
 11. Kiitos teille kaikille aivan ihanista kertomuksista ja toivotuksista!!<3<3

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished