tiistai 6. joulukuuta 2011

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Minulla on ollut tänään jotenkin erityisen tunteikas Itsenäisyyspäivä. Olen viime aikoina alkanut selvitellä hiukan sukuni esi-isiä ja eilen löysinkin netistä aivan mahtavan linkin, jossa olikin äitini isän puolelta sukua tutkittu aina 1700-luvulle asti! Oli todella mielenkiintoista lukea ukkini sukupuuta. Ehkä siksikin on ukkini ollut paljon mielessäni tänään, eikä vähiten toki siksi, että hän oli sodassa puolustamassa itsenäisyyttämme. Joku vuosi sitten löysin myös netistä sota-arkistoista tiedon, että ukkini olisi saanut mitalin urheudestaan sodassa, mutta hänen osoitettaan ei ollut tuolloin puolustusvoimilla tiedossa, sillä vanha osoite oli jäänyt rajan taakse. Niinpä ukkini kuoli tietämättä koskaan, että hänelle on myönnetty mitali. Tuo tieto sai minut aikoinaan hyvin surulliseksi. Mutta nyt tiedän, että kyllä ukkini tuon nyt tietää, kun on minua kaiken aikaa pilven päältä seuraillut<3

Vaikka olenkin ollut hiukan mietteissäni tänään, niin lasten kanssa olen puuhastellut joulujuttuja. Tänään teimme joulupipareita. Aikaisempina vuosina olemme leiponeet niitä vain yhtenä päivänä, mutta nyt totesin, nähtyäni iloiset tonttuset piparimaistopuuhissa, että taidemme leipoa vielä uuden satsin ennen joulua!
Toinen isommista tonttusista teki minulle kaksi lumilyhtyä tänään pihalle ja kylläpä ne loistavatkin nyt kauniina!


Selvitin muuten sen fonttiongelman! Googlechromella näin fontin normaalina, mutta kun vaihdoin selaimen takaisin firefoxiin, näen fontin taas oikeanlaisena eli käsialakirjoituksena. Mokomat selaimet, kun muuttelevat blogikirjoituksiakin, hih!

Kävimme sittenkin sunnuntaina mieheni kanssa joulumyyjäisissä. Itse myyjäiset olivat pettymys, siellä ei ollut kuin pari hassua myyjää. Mutta myyjäiset järjestettiin sisustusliike Wanhan Martan pihalla ja sieltä löysin sen ikkunaraudan! Ei se tosin ole Jeanne d'Arc Livingin, mutta sehän ei haittaa, pääasia on, että rauta löytyi! Kunhan mieheni saa sen ikkunaan kiinni, laitan teille kuviakin.

Nyt lähden selailemaan teidän muiden blogeja taas. Oikein ihanaa Itsenäisyyspäivän iltaa kaikille!

8 kommenttia :

 1. Kyllä se ukki varmasti tietää :)

  Puuhakasta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Sukuselvityksen tekeminen on varmaan tosi antoisaa ja taatusti tulee monta herkkää hetkeä, kun ajattelee esi-isiä ja äitejä. Ja kun tietää, että heillä ei taatusti ole ollut niin helppoa elämää siihen aikaan. Ei tullut vedet sisään eikä voinut lämpöjä lisätä napin painalluksella.
  Kiva kun olet päässyt noinkin pitkälle tutkimuksissasi.

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja sukututkimus on mielenkiintoista. Olen vähän harrastellut sitä. Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Suloset tonttuvekkulit siellä leipomassa ja tosi mukava kuva tuo alin...Oikia tonttupoloku :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Jasmiina!:)

  Tuija, sinäpä sen sanoit!:) Tutkimuksen tekeminen on yhtä aikaa sekä mielenkiintoista että herkkää:') Kiitos, samoin sinulle!

  Kiitos Riitta Sinikka, sitä samaa sinullekin!:)

  Kiitos Lovviisa<3

  VastaaPoista
 6. Kyllä ukki tietää :)

  Ihanat tontut, kuvassa ja kuvan ulkopuolella! Meilläkin vielä piparitalkoot edessä...

  Voi kun tulisi vielä vähän lisää lunta niin saisi tehtyä lumilyhtyjä, tuli tuosta kuvasta ihan lapsuus mieleen...Kiitos!¨

  Ja ihanaa, kun löytyi se rauta, odotan kuvia innolla!

  Mukavaa keskiviikkoa ja viikon jatkoa Heidi!

  Halauksin Liisa

  VastaaPoista
 7. Oi että oikein lumilyhtyjä! :)

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti Liisa saatte sinne vanhempiesi luokse lisää lunta myös:) Ainakin huomiseksi lupasi pyryä! Mukavaa loman jatkoa sinulle<3

  Sini, :)

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished